Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnice między zamkami ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Orientuje się ktoś jaka jest różnica między zamkiem (prawy przód) 8J1837016A a 8J1837016C ?

Z tego co widziałem na zdjęciach różnią się trochę kształtem i nie wiem czy z literką C na końcu nie są jakieś poprawione i produkowane od 2010?

Prosiłbym o wyjaśnienie różnicy i poradę czy obydwa zamki można bez przeszkód montować skoro auto jest z początku produkcji 2008 rok.

Opublikowano
  • Autor

Czyli nie będzie żadnej kolizji jak zamontuję ten nowszy © ?

Swoją drogą wymieniam drugi zamek, najpierw lewy tył (nie otwierał się po zaryglowaniu od zewnątrz), teraz to samo prawy przód - na dokładkę przycisk zamka centralnego raz dioda świeci jak drzwi są zakmnięte a raz nie...

Opublikowano

Coś chyba za bardzo skrócili żywotność zamków w audi... Ja po 40 tys. musiałem wymienić lewy tylny (nie działała zewnętrzna klamka) i zamek klapki wlewu paliwa (wogóle nie zamykał). masakra

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

podpina się pod temat,a dokładnie chodzi o kessy - przestało działać,

po podpięciu kompa takie błędy wywala:

Podsystem 1 - Oznaczenie elementu SW: 8K0 905 852 D HW: 8K0 905 852 D
Komponent: J764 ELV MLB H36 0042
2 - ilość znalezionych błędów. Oto one:
03285 - Czujnik dotknięcia zewnętrznej klamki przednich lewych drzwi
007 - zwarcie z masą
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 01100111
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 184
Przebieg: 131235 km
Wskaźnik czasu: 0
Data: 2015.01.17
Czas: 22:39:37
03286 - Czujnik dotknięcia zewnętrznej klamki przednich prawych drzwi
007 - zwarcie z masą
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 01100111
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 184
Przebieg: 131235 km
Wskaźnik czasu: 0
Data: 2015.01.17
Czas: 22:39:37
te czujniki są do wymiany czy coś można z nimi zrobić?

Edytowane przez mlody020

Opublikowano

Czyli nie będzie żadnej kolizji jak zamontuję ten nowszy © ?

Swoją drogą wymieniam drugi zamek, najpierw lewy tył (nie otwierał się po zaryglowaniu od zewnątrz), teraz to samo prawy przód - na dokładkę przycisk zamka centralnego raz dioda świeci jak drzwi są zakmnięte a raz nie...

I który zamek zamontowałeś? Są jakieś różnice między nimi?

Opublikowano

A wiesz Grzegorz jak to jest z tymi zamkami, wszystkie numery są zamienne, czy nie będą działać?

Opublikowano

PO 2009 roku zmienili czujniki ( obudowa) ze wzgledu na awaryjnosc .

Jeśli to było do mnie, to chodziło mi raczej o same zamki w drzwiach, czy są ze sobą zamienne.

Opublikowano

Zamki ci nie powiem bo nie wiem ( nie robiłem ) :)

Pasuje takie dwa o roznych numerach porownac

Opublikowano

W takim razie rozbiorę drzwi, sprawdzę numer i kupię taki sam. Lepiej nie ryzykować, że zmienili wtyczkę czy inną pierdołę.

Opublikowano

do wymiany dwa czujniki :hi:

ehh aż cztery lata chodziło...

Opublikowano

Witam co do zamków to własnie poradziłem sobie z tym problemem. Zamki z końcówką C nie pasują do modelu z 2008 roku. Maja troche inne wejście. Musisz szukac zamków z pinami w dwóch rzędach, one z tego co pamietam maja tylko numer bez żadnej końcówki typu a i c albo d na koncu.

Opublikowano

Dzięki za info, no ja zamawiam nowe takie jak były zamontowane u mnie w aucie (250zł/szt), ale rozmawiałem ze znajomym dlaczego tak ten system pada (ma A5 z 2014 i już były wymieniany od strony kierowcy) prawdopodobnie przyczyną uszkodzenia jest mycie auta karcherem i czujnik za bardzo dostają i nie wytrzymują...nie wiem czy to przyczyna w 100%, ale całkiem prawdopodobne.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżę temat - przy 40k padl lewy tylny i klapka paliwa, a teraz prawy przedni...;( Fabrycznie jest 8j1837016A. Z literką C ma inną wtyczkę, ale z B wtyczka wydaje się taka sama. Czy ktoś wymieniał na z wersji A na B? Może to jakaś poprawiona wersja?

Opublikowano

No własnie też do tego dotarłem w etce. Ale po zdjęciach widać, że wersje A i B maja taką samą wtyczkę (2 rzędy pinów). Pytam, bo po pierwsze ciężko znaleźć wersję A, a po drugie skoro B jest nowsza/ poprawiona, to może lepiej właśnie B wrzucić. Tylko nie jestem pewien, czy nie będzie jakiejś niespodzianki...

Opublikowano

8j1837016A jest do 05.2009

Moje B8 jest z 22.06.2009 czyli modelowo 2010 i zamek drzwi kierowcy jest jeszcze z końcówką A, więc reszta pewnie też.

Edytowane przez zabiello