giemar Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 WitamPanowie proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tych przekaźników które są na zdjęciu.Zrobiłem zdjęcie aby Wam drodzy koledzy pokazać co mam pod kierownicą i popatrzyli swoim fachowym okiem czy oby u mnie wszystko jest na swoim miejscu,a w szczególności powiedzieli mi który jest to przekaźnik odpowiadający za pompę paliwa i świec żarowych?
giemar Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 od czasu do czasu wywali mi błąd przekaźnika pompy paliwa i świec żarowych
giemar Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Tak właśnie wyskakują dwa błędy PRZEKAŹNIK POMPY PALIWA PRZEKAŹNIK ŚWIEC ZAROWYCH nie wiem właśnie o co chodzi,jak wywali mi te błędy to wchodzi w tryb serwisowy.
quadral20004 Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 a odpala normalnie? nie kreci dlugo?
giemar Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 odpala super- przyszło mi jeszcze coś takiego do głowy co zauważyłem. Czytałem dużo na temat EGR- z tego co wiem najwięcej on pracuje na postoju i w czasie bardzo delikatnej jazdy i myślę ze on może być problemem- bo właśnie ta kontrolka mi się włącza jak stoję na światłach lub jadę w korku,co o tym myślicie?,jak to mogę sprawdzić?,bo puki co nie miałem jeszcze żadnego błędu związanego z EGR
quadral20004 Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) jaki kod bledu miales? i pod jakiego kompa sie podpinales? jak pod jakis shit to najprawdopodobniej przyczyna jest gdzie indziej. jakby ci sie egr zawieszal to mialbys spadek mocy.tak czy inaczej egr warto wyczyscic. Edytowane 10 Września 2014 przez quadral20004
giemar Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 Spadek mocy mam,nie mam przyspieszenia tylko taki dziwny dźwięk od silnika(jakby miał ograniczony wydech)Jak jeszcze raz wywali błęda to napiszę jakie to kody. -A i jeszcze jedno EGR był czyszczony,kolektor ssący i ,turbo.
quadral20004 Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 tez kiedys mialem problem z egrem i nie wywalal mi bledu chodz cewka sie blokowała .ale jesli wyczysciles i nic to nie pomoglo to egr wykluczony. przeplywke czysciles?
giemar Opublikowano 12 Września 2014 Autor Opublikowano 12 Września 2014 Nie- a jak to się robi,przepływka by nie wyszła na komputerze?
quadral20004 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 przeplywke masz na przewodzie za filtrem powietrza.odepni aku ,sciagni wtyczke,odkrec przeplywke,pedzelkiem miekkim i benzyna ekstrakcyjna wyczysc wszystkie preciki w przepływce.poczekaj z 5 minut,niech dobrze odparuje . napewno ten zabieg nie zaszkodzi. rob to delikatnie,nie zegni,nie złam precików bo mozesz ja zepsuc
Rekomendowane odpowiedzi