Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.6 AHL] Wygląd dolotu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyściłem przepustnicę i znalazłem coś dziwnego. Mianowicie w rurze tuż za filtrem powietrza, w kierunku przepustnicy jest wstawiona taka cienka plastikowa rurka, niestety u mnie ułamana. Pytanie do czego to służy i gdzie ma być podpięte bo nie znalazłem żadnego dyndającego się luźno wężyka.

Opublikowano
Czyściłem przepustnicę i znalazłem coś dziwnego. Mianowicie w rurze tuż za filtrem powietrza, w kierunku przepustnicy jest wstawiona taka cienka plastikowa rurka, niestety u mnie ułamana. Pytanie do czego to służy i gdzie ma być podpięte bo nie znalazłem żadnego dyndającego się luźno wężyka.

w rurze tzn w środku? :galy: Czy chodzi ci o coś odchodzącego od tych przewodów powietrza? Masz gaz?

Opublikowano
  • Autor

Już wyjaśniam.

Chodzi o tą "fifke".

ZdjA_cie005.jpg

ZdjA_cie006.jpg

Opublikowano

dziwne cuś :galy: u mnie nie ma takiego czegoś ale jeszcze sprawdzę żeby się upewnić.

Opublikowano

witam

w mojej audi tez nie ma takiego czegos moze to jest tylko w 1,6

Opublikowano
  • Autor

Czyżby na forum nie było użytkowników A4-rek z silnikiem 1.6. Prosze o pomoc w identyfikacji tej rurki bo walczę ze zjawiskiem czasowego wieszania się wolnych obrotów na poziomie 1.5 tyś. i podejrzewam że może to być powodem.

Opublikowano

Ja nie widze czegostakiego, ale u mnie jest rocznik 96 i ADP..

daje fote, moze powiedz gdzie i czemu sie dokładnie przyjrzeć..

Wisza Ci sie na wolnych obrotach? mi kiedyś tak zrobił na trasie, tyle że obroty były w okolicach 3k :P Ale przeszło bez niczego :o

obraz335bg3.th.jpg

Znalazłem pęknięcia na kolektorze :o Groźne ?

Opublikowano

Aramis - mam 1.6 AHL z 98 roku, ale na rurze dolotowej nie zauważyłem żadnego króćca. Spróbuj to zaślepić - może pomoże w problemie wieszania się obrotów.

Opublikowano
  • Autor

Już zaślepiłem ale problem pozostał. Podejrzewam instalację gazową bo owe wieszanie zdarza się tylko na gazie. W chwili przełączenia na benzynę lub dodatkowego obciążenia np. klima wracaja do normalnego poziomu.

Opublikowano

Hincó,

U mnie mam takie pęknięcia i to w tych miejscach co zaznaczyłeś. Myśle że są niegroźne dopóki spaliny nie będą lecieć do komory silnkia zamiast w wydech :). To chyba bolączka tych silników.

Opublikowano
Hincó,

U mnie mam takie pęknięcia i to w tych miejscach co zaznaczyłeś. Myśle że są niegroźne dopóki spaliny nie będą lecieć do komory silnkia zamiast w wydech :). To chyba bolączka tych silników.

Tylko że u nas w połączeniu z leciwym tłumnikiem autko chodzi jak WRC.. kręcąc powyżej 4k wszyscy sie oglądają co to za pcisk.. a to marne 1.6 :fuckyou2:

Co do tematu to przeglądałem jeszcze raz i ni huhu, zero jakichkolwiek wężyków rurek itp w takim kształcie.. :P

Chyba musisz jechać do gazownika ;>

Opublikowano

jakby ci to poprawiło humor to kupowałem kiedyś ten przewód. Cena oryginalnej nówki to 180 zł :D