koziol992 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Delikatne zmiany zawitały w mojej padace. Wpadł gwint + monobloki 225/40r18 Gwint narazie skręcony na 63/63 niżej niestety przyciera. Na tył musi wpaść dystans tylko jeszcze nie wiem jakiej grubości.... Felga ma 7.5 cali et 40, myślałem o dystansie 5mm, powinien być okej ? W środku też się troszkę zmieniło. Wpadły półskórzane grzane kubły, 2 din przerobione boczki z panelami pod głośniki 16. Na przodzie siedzą głośniki excrusion, które dają bardzo dobrze radę przy seryjnym radiu symphony. Edytowane 19 Marca 2016 przez koziol992
hunter91 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Kur.... jak widzę jak ludzie maja prosciutkie te dekory drzwiowe połączone z dekory na desce to mnie krew zalewa,u mnie jest sporo niżej na drzwiach.musze posciagac drzwi i ustawić bo nie dośc ze szumi to jeszcze ujowo wygląda. ...grzebales coś kiedyś? Ktoś wie gdzie są te główne zawiasy do ustawiania Edytowane 19 Marca 2016 przez hunter91
koziol992 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 A masz dobrze założone i poskręcane boczki ? w sensie czy nie są opuszczone za bardzo względem drzwi. Jeżeli chodzi o regulacje to tylko na zawiasach, był gdzieś na forum temat o tym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
hunter91 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Boczki na maxa a brakuje jakies 2 cm jeszcze
koziol992 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 2 cm to sporo... z lewej i prawej strony to samo ?
Martex77 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Ładne audi hehe mam blizniaka https://www.facebook.com/audimartex77/?ref=aymt_homepage_panel
koziol992 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 No to musisz na zawiasach sobie ustawić... Szukaj tematu na forum, gdzieś jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mapper Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Masz jakieś foty jak robiłeś boczki pod głośniki?
koziol992 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 Nie robiłem tego osobiście. Kupiłem boczki już zrobione razem z fotelami. Jest wycięty schowek od środka, zrobiony panel z żywicy i przykręcony do boczka. Całość jest wzmocniona włóknem z matami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Musafa Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Nie szalej tak :-D Edytowane 19 Marca 2016 przez Musafa
sebidi Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Boczki na maxa a brakuje jakies 2 cm jeszczeSprawdzales osadzenie deski ???
koziol992 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 Boczki na maxa a brakuje jakies 2 cm jeszczeSprawdzales osadzenie deski ???Pomyślałem o tym samym, ale kolega mówi, ze z jednej strony jest gorzej
hunter91 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Zrobię wam foty, ale na bank drzwi bo mam takie szumy...
Musafa Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Nie wiem ale mi się nie wydaje aby drzwi opadły Ci o 2cm po prostu nie zamykaj drzwi tylko je domknij nie zamykając i zobacz ile są niżej od np. tylnych zamkniętych i zdemontuj na nowo boczki i zamontuj osobiście ewentualnie rozbierz środek i zobacz czy deska nie jest czasem, źle zamontowana ale w deske też wątpie aby była ~ 2cm wyżej/niżej.
koziol992 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Chodzi mi po głowie oklejenie dekorów, słabo wygląda drewno przy tej tapicerce. Jednak nie mogę się zdecydować jaką folie kupić, myśle nad szczotkowanym alu w graficie, albo carbonem 5d w połysku... co będzie lepsze?
PiotrasPoznań Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 gdzie drewniana kiera? sprzeadana?Ja bym ramke zmiany biegów razem z obudową popielniczki i dekorami dawał w grafitTe przerobione boczki jak dla mnie średnio wyglądają, chociaż jak się siedzi to ich zbytnio nie widać Jeśli jednak gra lepiej niż seria to na plus. Fele fajnie siedzą, nie oklepany wzór, co do dystansów to myślę że te 5mm wystarczy. Ładna sztuka, leć alej
--Rafcio-- Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak zdjąć dekory z drzwi i przedniej deski żeby nie połamać, bo chciałbym sobie podswietlanie zamontować
koziol992 Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak zdjąć dekory z drzwi i przedniej deski żeby nie połamać, bo chciałbym sobie podswietlanie zamontować W drzwiach masz spinki, jak ściągniesz boczek to zobaczysz. Na desce tez są spinki od spodu, ale jednej nie da się sciągnąć bez rozbierania połowy samochodu, wiec jedyna opcja to wyrwanie jej... gdzie drewniana kiera? sprzeadana? Ja bym ramke zmiany biegów razem z obudową popielniczki i dekorami dawał w grafit Te przerobione boczki jak dla mnie średnio wyglądają, chociaż jak się siedzi to ich zbytnio nie widać Jeśli jednak gra lepiej niż seria to na plus. Fele fajnie siedzą, nie oklepany wzór, co do dystansów to myślę że te 5mm wystarczy. Ładna sztuka, leć alej Kiera poszła, nie leżała mi jakoś, pozatym kolor był jaśniejszy niż dekorów... Jeżeli chodzi o boczki, to masz racje nie każdemu mogą się podobać, ale jest to zrobione całkiem profi a gra nieporównywalnie lepiej Chodzi mi po głowie rozporka na gore i dół... Ma to sens ? generalnie na gwincie się troche sztywno zrobiło i buda teraz odczuwalniej pracuje... Nie bedzie przypadkiem z rozporkami jeszcze większy beton ?
Rekomendowane odpowiedzi