StrusLbn Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Witam, mam nadzieję że nie odgrzewam kotleta, szukałem ale nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc... Od jakiegoś czasu moje b6 1.8t 150 Km AVJ paliło przy spokojnej jeździe ok 16 litrów po mieście i zacząłem się zastanawiać czym może być to spowodowane. Zajrzałem do wtrysków, do rozrządu,l pod pokrywę zaworów, do przepływki oraz do przepustnicy. Na koniec zajrzałem do katalizatora i był tak zapchany że nie mogłem go nawet wiertarką rozwiercić. Męczyliśmy się z nim dobre 4 godziny ale udało się go wybić i rozwiercić. Ponownie założyłem pustą już rurę kata, bez modów i tulejek. Samochód odpalił idealnie, bez żadnych niespodziewanych skoków czy spadków obrotów, rozpędza się świetnie, nie ma spadków mocy czy przeładowania. Na VAG'u wyrzuca bład 16486 co oznacza przepływkę, Kasuję go i pojawia się od nowa. Czy może być to spowodowane usunięciem kata czy jeszcze coś innego związanego strikte z przepływką? Proszę o pomoc
Łukasz13 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 To może być uszkodzona przepływka, zrób logi dynamiczne 002+033 i 020+115 będzie wiadomo o co chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi