Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Myjka parowa-warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem myjki parowej ręcznej.Teraz w Lidlu jest za 99zl.Kobiecie przydała by się w domu a ja z myślą o czyszczeniu plastików i kokpitu w audi.

Używa ktoś z Was takiej maszynki,warto zainwestować?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie mam ale ostatnio oddałem swoje auto do czyszczenia parą na myjnie i bardzo ładnie wyczyścili mi gorącą (suchą) parą. Pełna dezynfekcja i nie ponalewane wody jak przy praniu tapicerki odkurzaczami piorącymi.. Takie urządzenie to dobra sprawa..

Edytowane przez tomekk30

Opublikowano

Sorrki - Ja rozumiem że każdy kupuje to na co go stać w danej chwili .

Ale parownicą za 99zl , nie podziałasz ZA WIELE .

Lepiej sobie daruj , miałem trochę lepsze urządzenie niż te z lidla i praca takim sprzętem to była lipa .

Tutaj może się odezwie jakiś mądry który stwierdzi że ma i sobie chwali ,ale mnie nie przekona .

Po pierwsze nalejesz powiedzmy 1 l wody i będziesz czekać dłużej jak się nagrzeje nż będziesz tym 1 litrem pracować .

Potem znowu musisz nalać wodę i taka zabawa.

Następnie stwierdzisz że straciłeś czas i prąd a efektu niema .

Tutaj jest mały wybór urządzeń wartych polecenia .

Ja stałem również nad takim dylematem , ponieważ przetestowałem na swojej skórze te tanie i lepsze urządzenia

,a ponieważ chciałem ulatwić sobie sprzątanie to musiałem podjąć decyzję i kupić profi sprzęt Karchera DE4002

Tutaj znalazłem używkę (lepsza taka niż nowa z lidla)

http://allegro.pl/profesjonalna-parownica-karcher-de-4002-koncowki-i4620008269.html

możesz nią nonstop pracować -

ma 2 zbiorniki na wodę (w jednym się grzeje , w drugim dolewasz wodę)

masz do wyboru różne tryby :

sama para

sama woda

para z wyrzutem wody -ta funkcja jest najlepsza np do czyszczenia WC i nie tylko .

Myślę że jeszcze , znajdziesz tańsze nowe Karchery serii CS - ale tutaj ci nie doradzę bo ostatnio nie śledzilem tych nowych modeli ,

ale i tak bedą lepsze nić te z Lidla -

Twój wybór -ale ja odradzam kupna zabawki -

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Kolego za taki obszerny poradnik.Niestety mieszkam w bloku,wiec taki kombajn mi się nie przyda,szukam czegoś podręcznego ale i praktycznego.Jak bym miał możliwość to bym się zaopatrzyl w konkretny sprzet-myjka,pianownica. Tego z Lidla i tak nie kupiłem. :-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja już kiedyś kupiłem nową myjke za 300pln z polskiej produkcji . . Miała miec 180barów .. Okazało się że normalnie że to zwykła polewaczka :facepalm: :facepalm: :facepalm: już nigdy nie będę się łudził że coś dobrego kupie za grosze..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli kupowac to chyba tylko dobrą, ja uzywalem i roznie to wychodzilo, do kafelkow super, ale w aucie, wiekszosc elementow jest wypukla, lepiej dobry srodek i scierka