MarekA4B5 Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 Witam. Kolejny raz mam problem z pompo-wtryskiwaczami, i powiem że mam dość kolejnego regenerowania lub kupna używanych (na nowe mnie nie stać). I myślę o przełożeniu silnika 1.9TDI 110km w miejsce 1.9TDI 116km. I teraz nie wiem czy to w ogóle jest możliwe, i czy jest opłacalne. I teraz do Was pytanie, czy stara skrzynia będzie pasować do "nowego" silnika, i sprzęgło dwu masowe, i jak z innymi podzespołami. Chciałbym uzyskać od Was jakieś porady a nie drwiny, lubię to auto, tylko że naprawy pompo-wtryskiwaczy mnie już dobijają. Nie i nie jeżdżę na Polskiej Ropie tylko na Ropie za wschodniej granicy, a wtryski zawsze się psują jak zatankuje Polską, taka w tym jest zależność. Proszę o pomoc.
Kowi87 Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 kolejny raz piszesz to samo, psują sie bo oszczędzasz, jeździsz na dziadostwie ze wschodu
RySio_LKR Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Skrzynia, dwumas bedzie pasowac, ale musisz włozyc silnik z całą wiązka i komputerem bo inaczej nie dasz sobie rady. Pompowtryski dobrze zregenerowane chodzą i chodzą, może spróbuj jeżdzic na jakims sprawdzonym paliwie? np. statoil czy bp?
Rekomendowane odpowiedzi