instruktor83 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 Dziś wreszcie została zamontowana tylna klapa S line , przy okazji zmiany klapy na S line zostały zmienione sprężynki w mechanizmie otwierania klapy bagażnika z pilota teraz podnosi się aż miło więc sesja jutro Ale żeby mod był zaliczony jedna fotka musi być już ,żeby gołosłownym nie być
rodzyn889 Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Dzieje się widzę jeszcze te stołki
instruktor83 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Opublikowano 11 Września 2015 coś tam się dzieje będą i fotele teraz wkręciła mi się kamera cofania powiem więcej blenda z kamerą z Audi Q 7 już nawet zamówione czekam na kuriera
shakal Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 coś tam się dzieje będą i fotele teraz wkręciła mi się kamera cofania powiem więcej blenda z kamerą z Audi Q 7 już nawet zamówione czekam na kuriera Wysłane z iPhone
instruktor83 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Opublikowano 12 Września 2015 Parę fotek po dzisiejszym myciu
marcinch001 Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) Zawias w dół i będzie git . Edytowane 12 Września 2015 przez marcinch001
instruktor83 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Opublikowano 12 Września 2015 Zawias już wprawdzie kupiony ale w Polsce będe teraz dopiero w grudniu (niestety praca) , więc dopiero w grudniu założę
Lemens Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 Przejząwszy CALY temat stwierdzam ja podobnie: widać że dbasz o auto szacun
instruktor83 Opublikowano 13 Września 2015 Autor Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Po zmianie sprężynek do klapy i amortyzatorów klapa otwiera się aż miło ten mod uważam za całkowicie skończony Edytowane 13 Września 2015 przez instruktor83
marcinch001 Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 Po zmianie sprężynek do klapy i amortyzatorów klapa otwiera się aż miło ten mod uważam za całkowicie skończony Klapa sama idzie do góry ?
kuras91 Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 O, u mnie tego brakuje. Klapa po naciśnięciu przycisku na pilocie ani drgnie. Pytanie, czy sprężyny kupowałeś ori 4F5827665A? (Cena ok. 77 zł w getem ?) A siłowniki pneumatyczne 8E5827552J (121 zł)? Autko oczywiście zadbane, nie ma się do czego przyczepić Pozdrawiam.
instruktor83 Opublikowano 13 Września 2015 Autor Opublikowano 13 Września 2015 Absolutnie klapa sama sobie do góry nie powędruje bez odpowiedniego przerobienia calego tego mechanizmu ,czyli amortyzatory i sprezynki to tylko koniec pracy ,ja wzorowalem sie kolega z forum ktory sprzedawal takie za okolo 350 zl , milion prób i się udało:-) dokładnie cała tą robote wykonał mój tato:-) mogę krotki opis przekazac potomnym co z czym sie je:-) ja ktoś jest oczywiście zainteresowany:-)
marcinch001 Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 Zderzak ze spryskami już jest więc czas ma bixy .
ENDYYY Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 witam chętnie poczytamy o tylniej klapie super autko
instruktor83 Opublikowano 13 Września 2015 Autor Opublikowano 13 Września 2015 Zderzak ze spryskami już jest więc czas ma bixy .Pomału rozglądam się:-) witam chętnie poczytamy o tylniej klapie super autko Ramie na którym widać sprężynę musi być przerobione, musi być roznitowane z obydwu stron (należy zeszfliwować nita od tyłu)wyciągnąć nita ,następnie dorobić dwa takie nity , i dospawać do ramienia kawałek materiału w którym zamocowana jest dolna część sprężyny Klapa sama idzie do góry ? Tak Marcinie sama idzie w góre:-) teraz fajnie było by wymodzić by sama z pilota też się zamykała:-) ale to już chyba trudniejsza robota:-)
cinkers Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Szkoda, że raczej niewykonalne przy takiej konstrukcji zawiasów. Choć fajnie by to było zobaczyć w A4 Też mam automatycznie otwieraną klapę ale jak kilka dni się nie otwiera jej to siłowniki chyba trochę zapominają jak mają pracować i nie odbija do końca. Po dwóch otworzeniach jest już ok. Ale ty przerabiałeś sam więc może masz to trochę lepiej poskładane. To kiedy montaż przycisku do otwierania klapy ze środka auta?
Lorence Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Ramie na którym widać sprężynę musi być przerobione, musi być roznitowane z obydwu stron (należy zeszfliwować nita od tyłu)wyciągnąć nita ,następnie dorobić dwa takie nity , i dospawać do ramienia kawałek materiału w którym zamocowana jest dolna część sprężyny możesz zrobić zdjęcie tych zmienionych nitów/mocowań ??
instruktor83 Opublikowano 22 Września 2015 Autor Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Cinkers, u mnie działa nawet gdyby tydzień sie nie otwierało:-) kwestia tego pierwszego wystrzału w górę zaraz po przycisnięciu przycisku otwierania klapy bagażnika:-) zajrzyj u mnie bodajze 4 badz 5 czy 6 strone mojego profilu tam jest pokazane jak dziala zaraz na poczatku gdy tylko zaczalem sie w to bawic ,brakowało jej wiele do idealu i wtedy rzeczywiscie 3 dni bez otwierania bagaznika i zero reakcji na przycisniecie przycisku:-( zaś teraz jest wręcz jak fabrycznie:-)Stary filmik tez jest na youtube jak działalo wczesniej a jak teraz:-)lorence , te zdjecie masz już wyżej gdy są zmienione:-) mam chyba jeszcze jeden taki zestaw w domu ,musze zapytac taty , i jeżeli ktos byłby zainteresowany to mogę sprzedac:-)Pora wymienić u mnie płyn do wspomagania:-)2 litry kupione:-) jestem tez fanem wielkiem detalingu oraz zabezpieczania auta przed chociażby rdzą czy innymi rzeczami ,postanowiłem sobie kupić małe co nie co, by zabezpieczyć to i tam to:-)szczególnie podwozie,i profile zamknięte:-) Relacja oczywiście będzie :-) Edytowane 7 Stycznia 2016 przez instruktor83
Rekomendowane odpowiedzi