ziomek1988 Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Witam serdecznie, problem mam już od długiego czasu ale teraz postanowiłem się za to zabrać: na postoju w momecie wduszenia sprzęgła słychać klekotanie, po puszczeniu problem ustępuje. Zrobiłem już z tym prawie 40tys km i nic się nie poprawiło ani nie pogorszyło, mechanik powiedział mi, że jest to na 99% łożysko oporowe, czy jest to możliwa przyczyna, ewentualnie czy mogę z tym dalej jeździć, czy przypadkiem może coś jeszcze gorszego się stać? dzięki za odpowiedź!
jacek70 Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 To faktycznie jest problem z łożyskiem oporowym. Lepiej wymień na nowe bo może się rozsypać w naj mniej oczekiwanym momencie.
_Bumier_ Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 Generalnie jeździć możesz nic się nie stanie
black70 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Jeśli wymiana, to już z kompletnym sprzęgłem. (Sachs ok. 700 zł, LUK ok. 900 zł.) Jeśli musiałbyś wymieniać przy okazji dwumasę (niektóre szkoły mówią, że przy ok. 200 tys przebiegu lepiej wymienić) to sprzęgło i dwumasa muszą być tej samej firmy.
Rekomendowane odpowiedzi