Radol 0 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 (edited) Moj brat w A6 C4 z czarnych relingów zdarł cały lakier i po polerce wyszło mi coś ala ORI chrom a nawet ładniejsze. Da sie zrobić taki zabieg w a4 b5, czy pod tym czarnym jest coś innego niż aluminium. Wolę troche się pobawić niż wydawać ok 200 na chromowane relingi Edited September 24, 2014 by Radol Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek70 104 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Pamiętaj że aluminium łapie nalot. Jak już zedrzesz i wypolerujesz to pryśnij lakierem bezbarwnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radol 0 Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 Czyli można Coś się wymyśli, brat tak jeździ ponad 5 lat i każdego dnia się lśnią Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidoff82 2 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Da się, jest gdzieś nawet fotostory. Ale mase roboty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
keicam217 0 Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Ja mam pytanie odnośnie tego tematu. Oryginalne srebrne relingi są w kolorze satynowy srebrny. Mam taki preparat scansol do usuwania lakierów. Używałem go do usuwania lakieru z rantów felg z poprzedniego auta i super zadziałało, po nałożeniu i odczekaniu ok 40 min, cały lakier zszedł pod ciśnieniem na myjni bezdotykowej. Myślałem, żeby taki sam zabieg wykonać na relingach, powinno się udać, pytanie tylko jaki kolor mnie zastanie? tzn. odcień czy będzie się choć trochę błyszczało czy raczej całkowicie matowy (co też może wyglądać ciekawie) Jak myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnold27 0 Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Mi to zajęło jakieś 6 godz.efekt jest super.co do nalotu to dopiero po prawie roku zaczęło coś wyłazić.20 min pracy i znowu cacy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts