radi88PL Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Witam, mam pewnie banalny problem, ale nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. Chodzi o montaż w/w rolety do tylnego siedzenia, mam w nim uchwyty montażowe (tak myślę) ale nie mam pojęcia jak wpiąć w nie roletę. Czy występowały 2 rodzaje takich rolet dla przed i po liftach B5 ?? czy powinienem mieć jeszcze jakieś dodatkowe zaczepy ?
karol24 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Klapnij oparcie, stajesz w drzwiach strony pasażera i wsuwasz Tak do końca to nie wiem czy przed i polift się różną ktoś kiedyś pisał,że tak, ale nie sprawdzałem tego nigdy.
TyBucu Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Przedlift i polift roznia sie mocowaniem i dlugoscia.W przedlifcie masz wystajace zaczepy na oparciu, w polifcie wklesle jak wyzej na zdjeciu.
radi88PL Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 Niby jasne, ale zamontować tą roletę w tych uchwytach to chyba jakaś wyższa szkoła. Bez kitu siedziałem przy tym trochę i ani tak ani siak nie pasuje to do siebie. Uchwyty mam j.w. na zdjęciu ... narazie wisi jedynie na zaczepach w podsufitce
TyBucu Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 A co w tym ciezkiego? Skladasz kanape i wrzucasz rolete przez prawe drzwi. Pewny jestes ze zaczepy ci sie zgadzaja? Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
Zdechlak Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Witam, odświeżę troche teamt własnie kupiłem roletę pionową, podobno z przed liftowego A4 B5, i odziwo do mojego nie pasuje. Problemem jest lewy uchwyt na rolete, jest zamontowany za bardzo na prawą strone przez co sama roleta jest przesunięta w prawo i nie można złożyć oparcia. Prawy wygląda na to że jest w dobrej pozycji. Chwilowo przykręciłem lewy uchwyt na jedną śrubę. Między roletą a bokami jest odstęp ok 3-5mm. Pytanie jest takie: Jak można przewiercić oparcie tak aby lewy uchwyt był w odpowiedniej odległości i roleta się na nim blokowała. P.S. Dopiero zauważyłem środkowy otwór na śruby i teraz pasuje idealnie Edytowane 9 Października 2014 przez Zdechlak
radi88PL Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 Nie wiem jak jest z przed liftem ale ja nie posiadam takiego plastikowego elementu na tylnej kanapie. Czy jest roznica w rolecie z przed i po lifcie ? Czy w obu przypadkach powinny byc takie plastikowe zaczepy do kanapy??
TyBucu Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Powtarzam, tak jest różnica.Przedlift: Wypukle zaczepy na oparciu, roleta węższa o jakieś 5cm.Polift: Wklęsłe zaczepy na oparciuNa gorze zaczepy przed liftem, na dole po lifcie. Na rolecie roznia sie zaczepy pasujace j.w., porownania nie wklejam bo nie mam.
radi88PL Opublikowano 10 Października 2014 Autor Opublikowano 10 Października 2014 TyBucu - dzięki za odpowiedź, dysponujesz może numerem oryginalnej rolety po lifcie ?
TyBucu Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Wroce z pracy i wrzuce nr. Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 8D9 861 691 A - Roleta przedlift 8D9 861 691 C - Roleta polift Mocowan nie mam przy sobie, musialbym jechac do magazynku... Jutro bede wiedzial.
Rekomendowane odpowiedzi