cinus Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Witam. myąlałem ze mam walniętą uszczelke pod głowica ale jednak okazało się ze głowica jest pęknieta w dwóch miejscach po sprawdzeniu szczelności . w tym momecie nie wiem czy kupic używaną która nie wiem czy bedzie szczelna czy oddac ta która mam do spawania bo jest mozliwosc pospawania tej pęknietej. jak myślicie ?? bo nowa ma troche wysoka cene. czy to spawanie głowicy jest dobre ??
SZYMON27 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 witam słuchaj ja swoją spawałem i trzyma 1,5 roku i nic tylko przez pierwsze pół roku trzeba delikatnie a póżniej tylko pilnować temperatury i będzie ok , spawanie 500zł tyle zapłaciłem a używanej za tyle nie dostaniesz a o nowej zapomnij ponat 2tyś.
jacek70 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Rozważ zakup okazyjnie całego silnika. Może się trafić,a puki co to naprawa głowicy.
cinus Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 Jak narazie to oddałem do spawania zobaczymy co z tego wyniknie moze akurat wszystko bedzie w pożadku. o nowej to nawet nie mam co marzyc 2 tys to sama głowica a gdzie jeszcze reszta. ////o uzywanej to nawet nie myślałem bo nie wiadomo na co sie trafi. wszystko sie okarze pod koniec tygodnia ma byc gotowe. Największym bólem bedzie ta spokojna jazda.
3Bit Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam. myąlałem ze mam walniętą uszczelke pod głowica ale jednak okazało się ze głowica jest pęknieta w dwóch miejscach po sprawdzeniu szczelności . w tym momecie nie wiem czy kupic używaną która nie wiem czy bedzie szczelna czy oddac ta która mam do spawania bo jest mozliwosc pospawania tej pęknietej. jak myślicie ?? bo nowa ma troche wysoka cene. czy to spawanie głowicy jest dobre ?? Trochę dawno pisałeś, ale może jeszcze pamiętasz... Jakie miałeś objawy? W których miejscach pęknięcia były i jak się autko sprawuje po spawaniu?
Rekomendowane odpowiedzi