Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe.

Urwane Koło Pasowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, tak jak w temacie wczoraj zerwało mi się koło pasowe w moim 3.0tdi , czy ktoś z Was przerabiał już podobny temat ? Może jakieś wskazówki, jakie koło kupić , jakiej firmy ?

Opublikowano

Witam Panowie, tak jak w temacie wczoraj zerwało mi się koło pasowe w moim 3.0tdi , czy ktoś z Was przerabiał już podobny temat ? Może jakieś wskazówki, jakie koło kupić , jakiej firmy ?

Miesiąc temu maiłem ten sam problem - doczytałem że często się ukręcają w ()()()() (dot. nawet Q7)

Wziąłem kolego włoskie koło, różnica 100-150 zł miedzy OE niemieckim i szczerze mówiąc prawdopodobnie przeżyje to auto a nawet jeśli nie to nie bedzie to już mój problem...

Weź pasek CONTI-TECH'a tu akurat nie ma co żałować

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za info. Kupiłem też w sumie koło pasowe firmy Corteco jakieś włoskie, ale ponoć dobre , w ASO powiedzieli mi za nowe 1150zł, a tutaj koszt 650zł także prawie połowa taniej. A różnica w cenie odgrywa teraz rolę , bo jak wstawiłem dzisiaj auto z tym kołem to od razu chłopakom zleciłem wymianę całego rozrządu , niech wyciągną silnik obejrzą dokładnie co tam i jak tam i niech wymieniają napinacze, łańcuchy. Bo już mam dosyć tego rzegotania przy odpalaniu auta, stresujące trochę , szczególnie jak często jeżdżę na długich dystansach. Zobaczymy jak w czwartek odbiorę auto na świeżym Millersie jak to będzie wszystko chodzić :)

Opublikowano

Dzieki za info. Kupiłem też w sumie koło pasowe firmy Corteco jakieś włoskie, ale ponoć dobre , w ASO powiedzieli mi za nowe 1150zł, a tutaj koszt 650zł także prawie połowa taniej. A różnica w cenie odgrywa teraz rolę , bo jak wstawiłem dzisiaj auto z tym kołem to od razu chłopakom zleciłem wymianę całego rozrządu , niech wyciągną silnik obejrzą dokładnie co tam i jak tam i niech wymieniają napinacze, łańcuchy. Bo już mam dosyć tego rzegotania przy odpalaniu auta, stresujące trochę , szczególnie jak często jeżdżę na długich dystansach. Zobaczymy jak w czwartek odbiorę auto na świeżym Millersie jak to będzie wszystko chodzić :)

akurat Corteco kolego to jest czołówka ;) bardzo porządne przemysłówki mają także good deal :D

a co do rzęgotania to zazdroszczę Ci tej decyzji bo koszt będzie niebagatelny - pamiętaj kup łańcuchy nowe (ok 200pln szt)

ja Ci powiem że spróbuje wpierw bez bebeszenia wymienić dwa górne i zobacze czy coś to da (może faktycznie na wstępie sprężyny nie trzymają)

powiedz ile tam chłopaki by Ci krzykneli za robote góry bez czesci i wyciagania schabufffff :P???

pisz priv jak coś ;)

pzdr!!!

Opublikowano
  • Autor

Spoko nie ma sprawy jak coś będę wiedział to odezwę się na priv jak tam z cenami, ogólnie , łańcuchy , napinacze itd zamawiane będzie wszystko z ASO z Częstochowy, bo nie wiem czy w ogóle są zamienniki ,a nawet jeśli są to za dużo zabiegu jak coś będzie nie tak ,żeby znowu silnik wyciągać. Ogólnie po wielu trudach udało mi się w końcu w mojej okolicy ogarnąć normalnego mechanika , pracował dość długo w ASO i otworzył swój warsztat, nie chcę chwalić , poczekam do czwartku jak ogarnie rozrząd i to koło pasowe ;) Cenowo myślę ,że przystępnie , bo 1k - 1,2k za robociznę ;)

Opublikowano

Nie trzeba wyciągać silnika do wymiany rozrządu, wystarczy skrzynie;)

Opublikowano
  • Autor

Być może kolego w manualu , chociaż szczerze wątpię i też ;) W Tiptronicu na pewno nie, z tego co chłopaki z forum coś się wypowiadali to dostęp do jakiś górnych napinaczy jest , ale tylko górnych.

Opublikowano

tydzień temu to robiłem i to w tiptronicu;) jest dostęp do wszystkiego:)

Opublikowano

Sebastian ma rację, dostęp jest bardzo dobry. A czy to skrzynia manualna, czy inna, to wielkiego znaczenia nie ma, różnica tylko w wyciąganiu tej skrzyni.

Jak widać na tym forum jest cała masa teoretyków, który sami boją się wziąć klucz do ręki i solidnie podłubać w samochodzie.

W temacie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/236081-grzechotka-30-tdi/page-3 Sebastian zamieścił zdjęcia ze swojej akcji i doskonale widać, że miejsca jest tam wystarczająco dużo, żeby swobodnie działać przy rozrządzie.

Opublikowano

Cenowo myślę ,że przystępnie , bo 1k - 1,2k za robociznę ;)

cenowo to Ci powiem że mega dobrze, bo u mnie za same górne dwa wezmą koło 1k :/ myśle że śmiało możesz brać FEBI jako zamienniki bez problemu

W temacie Grzechotka 3.0 TDi - strona 3 - 3.0TDI - Audi A4 Klub Polska Sebastian zamieścił zdjęcia ze swojej akcji i doskonale widać, że miejsca jest tam wystarczająco dużo, żeby swobodnie działać przy rozrządzie.

Kamil zgadzam się z Tobą na 100% bo prześledziłem cały ten temat - nie bierzesz tylko jednego pod uwagę - jak fachur jest konkret to zrobi bez wyciągania a jak czyta instrukcje VW/AUDI to wybebeszy moto i co za tym idzie kasa bedzie wieksza....

sebastian_marat uzupełnij dane profilowe bo z chęcią dałbym Ci mój ASB na taką operacje ;P
Opublikowano

Cenowo myślę ,że przystępnie , bo 1k - 1,2k za robociznę ;)

cenowo to Ci powiem że mega dobrze, bo u mnie za same górne dwa wezmą koło 1k :/ myśle że śmiało możesz brać FEBI jako zamienniki bez problemu

W temacie Grzechotka 3.0 TDi - strona 3 - 3.0TDI - Audi A4 Klub Polska Sebastian zamieścił zdjęcia ze swojej akcji i doskonale widać, że miejsca jest tam wystarczająco dużo, żeby swobodnie działać przy rozrządzie.

Kamil zgadzam się z Tobą na 100% bo prześledziłem cały ten temat - nie bierzesz tylko jednego pod uwagę - jak fachur jest konkret to zrobi bez wyciągania a jak czyta instrukcje VW/AUDI to wybebeszy moto i co za tym idzie kasa bedzie wieksza....

sebastian_marat uzupełnij dane profilowe bo z chęcią dałbym Ci mój ASB na taką operacje ;P

Nawet nie zauważyłem że mam puste dane:P ale to chyba po ostatniej modernizacji się usunęło;) instrukcja czyli ELSA mówi: do wymiany rozrządu trzeba wymontować silnik LUB skrzynię;)

Opublikowano

sebastian_marat

eeeeeeeeee we mi zrób też nooooo weeeee :kox:

Opublikowano

NIe ma sprawy :naughty:

Opublikowano

NIe ma sprawy :naughty:

:huh: musze coś na miejscu ogranąć bo do ESK mam jak nad morze :facepalm: szit