Jump to content
IGNORED

Nie gaśnie lampka oświetlenia kabiny oraz...


toma085
 Share

Recommended Posts

Witam , od kilku dni coś przestała mi gasnąć lampka od podświetlenia kabiny , można ją wyłączyć tylko przyciskiem w pozycji 0 a wcześniej jak miałem ustawione na środku to po zamknięciu drzwi lub zapaleniu silnika sama się ściemniała aż zgasła . teraz jak nie przełącze na 0 to światełko nie zgaśnie.

A i od tego momętu też nie migają mi migacze podczas zamykania mobilajzerem lub otwierania zawsze dwa razy migneły.

Czy ktoś z was może wie lub przypuszcza co mogło się stać? Jutro postaram się podjechać na komputer to może coś pokarze,


Nikt nić nie podpowie?

Link to comment
Share on other sites

Prawdopodobnie padł ci mikrostyk w któryś drzwiach albo wiązka i widzi cały czas otwarte drzwi. Sprawdź błędy w module komfortu.

Link to comment
Share on other sites

A fis pokazuje otwarcie drzwi? Jeśli tak to mikrostyk jest dobry.

Link to comment
Share on other sites

Wychodzi na to że mikrostyk jest dobry bo pokazuje otwarte drzwi. Podłączyłem dzisiaj autocoma i pokazał że nie można odblokować tylnych prawych drzwi i próbując wywołać to autocomem pokazywał drzwi zablokowane a normalnie się zamykają i otwierają z pilota i nic nie jest zablokowane.

Zauważyłem też że nie zapala się czerwona lampeczka w drzwiach.


Mały EDIT poszedłem podłubać i ku mojemu zaskoczeniu po skasowaniu błędów autocomem wszystko wróciło do normy ale za to przestał widzieć otwartych drzwi. Czyli to będzie owy micostic , gdzie on jest i czy trudno się do niego dostać?

Link to comment
Share on other sites

Mikrostyk jest w zamku dostęp nieciekawy trzeba zamek z drzwi wytargać. Sprawdź jeszcze wiązkę pomiędzy słupkiem a drzwiami bo może tam coś nie halo.

Link to comment
Share on other sites

Dnia 6.10.2014 o 18:58, toma085 napisał:

Wychodzi na to że mikrostyk jest dobry bo pokazuje otwarte drzwi. Podłączyłem dzisiaj autocoma i pokazał że nie można odblokować tylnych prawych drzwi i próbując wywołać to autocomem pokazywał drzwi zablokowane a normalnie się zamykają i otwierają z pilota i nic nie jest zablokowane.

Zauważyłem też że nie zapala się czerwona lampeczka w drzwiach.

 

Mały EDIT poszedłem podłubać i ku mojemu zaskoczeniu po skasowaniu błędów autocomem wszystko wróciło do normy ale za to przestał widzieć otwartych drzwi. Czyli to będzie owy micostic , gdzie on jest i czy trudno się do niego dostać?

 

I jak, poradziłeś sobie z problemem? Bo mam podobnie. 

 

Ok, znalazłem winnego: pęknięty kabelek w drzwiach.

Edited by golfagn
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...