BędziePanZadowolony Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Witam. Jestem tu nowy i domyślam się, że tematów odnośnie montażu radia było multum ale niestety nie odnalazłem jeszcze sposobu jak zrobić to u mnie. Poprzedni właściciel zrobił całą instalacje caraudio tzn. zmienił głośniki, poprowadził od nich kabelki pod wzmaka, dał wiązke czinczy itd. Niestety zabrał radio, wzmacniacz, i włożył fabryczne radio. Chcąc nie chcąc musze zmienić radio tylko jak to podłączyć ? Fabryczny Chorus na kasety i takie o to kostki są wpięte. Takie czincze idą od gniazda radia do bagażniki gdzie będą podpięte do wzmacniacza Dwa kable zasilające, czerwony podpięty pod aku a ten drugi nie mam pojęcia. Kabelki od głośników które także będą podpięte pod wzmak. Proszę o pomoc co kupić, i jak zamontować. Edytowane 8 Października 2014 przez BędziePanZadowolony
rookie1984 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Siema Sprawa dosyć prosta. 1. Zidentyfikuj, gdzie prowadza kable głośnikowe. 2. Wybierz radio (dobrze żeby miał tyle wyjść RCA ile masz kabelków, czyli 3 pary). 3. Kup wzmacniacz lub podpinaj głośniki pod radio (zależy od punktu 1). Jak ogarniesz jakie głośniki masz z przodu to chętnie pomogę w ogarnięciu bałaganu.
Nightmare Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Daj pierwsze zdjęcie większe, bo nic nie widać. Te 2 grube kable to zasilanie wzmacniacza - czerwony z akumulatora, drugi to masa - może być przykręcony do karoserii. Kable zasilające i głośnikowe przez podłączeniem do wzmacniacza najlepiej odpowiednio przygotować lutując na końcówkach konektory widełkowe. Wzmacniacz - absolutne minimum to Magnat lub Blaupunkt - żadnych badziewii typu Voice Kraft czy First! Jak masz więcej kaski, to szukaj coś ze stajni Alpine, Pioneer itp. Sprawa następna - jakie głośniki są założone (marka, moc), ile ich jest. Jak kupisz za słaby wzmacniacz, nie będziesz miał kontroli nad głośnikami. Sprawdź to, dopiero rozglądaj się za wzmacniaczem.
Rekomendowane odpowiedzi