Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6][ALT] - Dziwne sapnięcie po dodaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

wczoraj zacząłem trochę oglądać silnik, przy okazji wyszło, że zawór odmy do wymiany bo jakaś dziwna rzeźba zrobiona ale zastanowił mnie inny fakt. Po dodaniu gazu słychać takie sapnięcie (nagrałem to zjawisko - film poniżej)

czy ktoś potrafi po tym określić co to jest i czy tak ma być? u Was też tak "sapie" jak dodacie gazu?

Opublikowano

sapniecie jaknajbardziej normalne otwiera sie przepustnica do tego kierownica powietrza przy takich przegazowkach zmienia dlugosc kolektora ssacego przez co slychac takie sapniecie. Jedyne co mnie zdziwilo to glosna praca silnika , charakterystyczne tttrrrrrrrrr.

Opublikowano

To jest normalne, ale tak jak kolega benyA4 pisze, albo Ci tak głośno wtryski chodzą albo coś innego jest nie tak :/

BTW przeprowadziłeś się do Czewy ? :P z tego co pamiętam to chyba jesteś z Pajęczna ;)

Opublikowano
  • Autor

Częstochowa/Pajęczno trochę tu i tu. Dzięki Panowie za weryfikację tego "sapnięcia" co do głośnej pracy silnika to raz mam do poprawy tłumik więc pewnie przez to dźwięk nieco bardziej donośny, a dwa to bardzo możliwe, że coś jeszcze jest nie tak bo przy pierwszej od przodu cewce jest trochę spocone, a na pewno tak być nie powinno. Teraz po niedzieli stawiam do mechanika na regulację gazu, wymiany filtrów, oleju, zaworu odmy więc pewnie będzie trzeba poprosić również o jakąś diagnozę tego trrrrrrrrr

Opublikowano

sapniecie jaknajbardziej normalne otwiera sie przepustnica do tego kierownica powietrza przy takich przegazowkach zmienia dlugosc kolektora ssacego przez co slychac takie sapniecie. Jedyne co mnie zdziwilo to glosna praca silnika , charakterystyczne tttrrrrrrrrr.

Kogo jak kogo, ale Ciebie zdziwiło tttrrrrrrrrrr :wink: Początki wariatora?

Opublikowano
  • Autor

Maciek wypluj 3 razy przez lewe ramie :D