Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

alien isolation

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie wrażenia z gry? Gra ktoś na padzie od x360? Przyznam, że się trochę rozleniwiłem i preferuje tv+pad+słuchawki.

Wersja na PC [emoji6]

Edytowane przez mo2

Opublikowano

Grałem przez chwilę. Dla mnie średniak. Gamespot dał tylko 6 więc kiepsko. Ogólne muszę odrobić zaległości i kupić ps4 lub Xone. PC mnie nie bawi.

Opublikowano

Ja mam i x-a i PC i tak się czaję na aliena.No ale recenzje trochę nie napawają optymizmem.Szkoda że nie ma tak jak kiedyś wersji demo,można by było sprawdzić :)Ogólnie poprzedni obcy był dość kiepskawą grą :(

Opublikowano

Nie zawsze recenzje idą w parze z naszymi odczuciami. Osobiście też nie grałem ale widziałem pare materiałów z gry i powiem, że na hardzie, gra wydaje sie naprawde wyzwaniem i robi klimat takiego zaszczucia.

Jeśli ktoś bylby zainteresowany to poprostu na youtubie niech pare game play obejrzy w nocy na słuchawkach ;D

Obcy jest 'wzięty' jakby z pierwszej części obcego więc nie jest aż tak 'mobilny' i dynamiczny jak to było w późniejszych odsłonach filmu. Ale mimo to czuć jego siłe i wyższość nad nami.

Opublikowano

No właśnie też gameplay sobie obejrzałem i nadal mieszane uczucia...może sobie z ciekawości zassam i wtedy się okaże ;p

Opublikowano
  • Autor

Panowie na metacritic 80pkt. Klimat gęsty jak cholera ;) nie porownujcie jej do poprzednich części bo to zupełnie inna gra. Jak ktoś się nastawia na strzelanie to się zawiedzie... Gra raczej pod klawiaturę i mysz niżeli na pada. Polecam grę nocą w słuchawkach.

Opublikowano

Może i fakt z tym klimatem. No ale tak czy siak polecam Noc wygodną kanapę z padem i porządne kino domowe a nie jakąś tam mysz i klawiaturę :grin:

Opublikowano
  • Autor

Jak kto woli... Mi jakoś pad w FPP nie podchodzi, co do kanapy to się oczywiście w pełni zgadzam ;)

Opublikowano

Heh no przecież wiem :wink: Też tak miałem , ze fps to tylko klawa + mysz ale od kiedy zakochałem się w serii Halo odwidziało mi się i idzie mi dość dobrze. Halo Reach (tylko x360) powinien przejść każdy i pograć w multi. Łeb urywa klimatem.

Edytowane przez Mesiah

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może i fakt z tym klimatem. No ale tak czy siak polecam Noc wygodną kanapę z padem i porządne kino domowe a nie jakąś tam mysz i klawiaturę :grin:

Jak tak bardzo zalezy to mozna kupic pada microsoft 360 do PC :wink: Kompa mozna podlaczyc pod TV - tak jak zrobilem to 7 lat temu :decayed:

Najlepsze, ze jest wygoda o ktorej wspominales... kino itp. :) a jakosc gier, mozliwosci itp. o niebo lepsze niz na konsole :decayed:

Edytowane przez Remik-A4

Opublikowano

Konsola to konsola. Ma duszę a nie jakiś tam blaszak :grin: PS4 daje radę i przez minimum 5 lat nie będę martwił się wymaganiami w grach. A kupować Titany po 2 czy 3 tysie mnie nie stać.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Konsola to konsola. Ma duszę a nie jakiś tam blaszak :grin: PS4 daje radę i przez minimum 5 lat nie będę martwił się wymaganiami w grach. A kupować Titany po 2 czy 3 tysie mnie nie stać.

Jakosc, mozliwosci :kox: kosztuja to zrozumiale... :) konsola to takie budzetowe rozwiazanie :wink: a kazdy z nas inwestuje.$ inaczej w swoje hobby / rozrywke :wink:

Edytowane przez Remik-A4

Opublikowano

Ja teraz z malym nie mam czasu grac.Mialem PC z 24 calowym monitorem i sprzedalem.Kupilem lapka dla wygody.No i sporo czasu mam tez xboxa z kinectem ale nie byl odpalany chyba ponad pol roku ^^

Opublikowano

Jak to Alien Isolation ma srednie oceny w prasie? W jakiej prasie, bo chybe nie traktujacej o grach komputerowych tylko serwisy pokroju "wirtualna polska" itp

pierwsze oceny oscylowaly blisko najwyzszych z mozliwych:

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/alien-isolation-gra-pierwsze-oceny.html

Gra jest wypasiona na maxa i nie ma co jej porownywac z poprzednimi grami z uniwersum o alienie. to zupelnie inna gra. to tak jakby porownywac telewizor do lodowki.

To czy bedzie sie podobala zalezy od tego czy ktos lubi gry typu uciekaj a nie idz na przod i pruj olowiem we wszystko co sie rusza. to jest w zasadzie podstawowa roznica miedzy ta gra a innymi. druga sprawa... gra jest bardzo dluga oraz mocno rozbudowana fabularnie i mija ok 1,5-2h zanim pierwszy raz bedziemy miec stycznosc z obcnym. ale od tego momentu zaczyna robic sie hardcore na maxa i z kazda chwila jest coraz wieksze napiecie. a jak ktos sobie podbije poziom trudnosci na hard tak jak zalecaja tworcy to dopiero pozna czym jest ta gra.

ja gralem na PC z monitorem 3d i wrazenia z klimatu oraz wygladu stacji kosmicznej byly mega. samo 3d dopracowane na tyle ze mialem wrazenie jakbym byl w grze. nie wiem jak xbox ale na jednej z recenzji YT mowili iz te ruchy/klawisze ktore sa odpowiedzialne za wychylanie sie zza scian/naroznikow w przypadku PS4, kamera rejestruje nasz ruch glowy i mozemy sie w "rzeczywistym swiecie" wychylic by zobaczyc zza sciany czy dany korytarz jest pusty i postac w grze wykona taki ruch.

Edytowane przez peju