Awra Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 W związku z tym, że auto na zimnym silniku "rechocze" , na rozgrzanym prawie tego nie słychać, mój mechanik zwrócił moją uwagę na stan turbiny. Pisałem wcześniej temat o tym dziwnym dźwięku, ale uspokoił mnie że to nie silnik a prawdopodobnie turbo umiera... No nie dymi, nic nie kuleje ani się nie wyłącza, ale dźwięk dziwny jest. Mam teraz pytanie czy mam oddawać swoją na czyszczenie czy regenerowanie? Bo nie wiem za bardzo jak z tym tematem postąpić - zwyczajnie nie chciałbym, żeby mi się rozpadła w czasie jazdy. Mam też pomysł na zmianę turbiny na model z mocniejszego silnika 170 konnego (chyba od BRD pasuje bez problemów, potwierdźcie to proszę bo pewności nie mam). Tylko przy zmianie na większą, (tylko i wyłącznie taka p&p mnie interesuje) konieczna jest korekta - jest sens wkładać większe turbo jeżeli nie chcę wkładać ani IC ani większych pompek? Dużo więcej mocy ugram na samej większej suszarce? Nie wiem też jak cenowo przedstawia się turbina od 140 hp i od tego 170 hp - patrzyłem na allegro ale rozbieżność cen jest duża, no i nie mówię o nowej turbinie bo cenowo to sporo wychodzi.
SotoM Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 A może nagraj ten dźwięk i go zademonstruj...
Awra Opublikowano 16 Października 2014 Autor Opublikowano 16 Października 2014 No właśnie nagrywałem to już kilka razy i tego prawie nie słychać... wrzucę to dziś tak dla czystości sumienia, ale na zwykłym głośniku z laptopa może być ciężko to wyłapać
SotoM Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Są jeszcze słuchawki... ;-)
Awra Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 Ok. To dziś auto zostaje na zewnątrz, jutro z rana nagram świeży film i wrzucam. Wrzucam link do filmiku do tematu o tym grzechotaniu na zimnym silniku.
Rekomendowane odpowiedzi