Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jakie amortyzatory do 1be

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j

Panowie może ktoś zakładał do swojej a4 z zawiasem 1be te amory KAYABA, chodzi mi o tylne

353014 ULTRA SR--236 zł szt

353016 ULTRA SR--273 zł szt

podobno to do sportowego zawieszenia

jak ktoś się orientuje jaka jest różnica między tymi amortyzatorami,czy chodzi o twardość?

Czy może się ktoś wypowiedzieć jak się sprawują amortyzatory Kayaba Ultra SR 353016 w zawieszeniu 1BE. Może ktoś je założył i się podzieli odczuciami z jazdy.

Edytowane przez Arek70

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nieco ponad 6 miesięcy temu wstawiłem do swojego 1BE amorki Monroe REFLEX (2xE2043, 2xE2037). Długo bawiłem się, żeby dobrać coś sensownego. Problem był z tyłem do Quattro. W końcu doradzono mi Monroe. Niby utwardzone, do wersji sportowej. Przód OK, ale z tyłu jestem średnio zadowolony. Właśnie walnęły mi obie sprężyny. Na przeglądzie wyszło, że mają po 58%...

Edytowane przez wypor

Opublikowano

Ja nie posiadam żadnego katalogu z innych firm, sam używałem Bilsteina, w sieci jest dużo błędnych informacji albo ktoś znalazł sobie listę wszystkich amorków i kopiuje. Teoretycznie każdy amorek z seryjną i obniżoną (do -30 mm) sprężyną będzie współpracował ale wystarczy się przejechać z takim i takim zawieszeniem aby przekonać się że to inna bajka, szczególnie w szybko pokonywanych zakrętach na nierównej drodze.

siemanko. uzywałeś Bilsteina, powiedz mi jakbym chciał kupić zestaw amorów ze sprężnami bilstein B12 (sprężyny eibach pro-kit) to jak sprawdzić oznaczenie/numer który pasuje do mojego auta? bo są rózne modele tego B12