Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana napinacza łańcucha rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Panowie skromne pytanie czy wymienie sam u siebie napinacz łańcucha ? Potrzeba do tego jakiś specjalnych narzędzi? Robił już to ktoś inny sam?

Czy do wyjecia napinacza muszę rozpinać rozrząd ? Czy mogę wyjąć wałek bez problemu ?

Opublikowano

W 2.8 30V jest łańcuch???

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
  • Autor

W 2.8 30V jest łańcuch???

wysłane z Commodore 64

Tak , nawet dwa . W jednej głowicy i w drugiej . Łączy on wałki w głowicy :wink:
Opublikowano

To sorry miszczu 30V nie rozbierałem :-)

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

jak masz troche umiejetnosci to sobie poradzisz.jest taki przyzad do zaciskania napinacza-zeby poluznic lancuch ale i tak bedziesz musial wykrecic pokrywy walków zeby zdemontowac je.pamietaj zeby przed demontazem ustawic walki w takiej pozycji ze wyciecnia na nich zgrywaly sie z trujkacikami na obudowach walków pozniej tak samo montujesz od znzku do 2 znaku powinno byc 16 rolek na lancuchu

zamieszczam link do foto ze znakami zebys wiedzial o co chodzi: http://obrazki.elektroda.pl/4009717000_1334391391.jpg

P.s. sprawdzal ktos czy napinacz z 1.8t jest taki sam jak w 2.8 30v?

Edytowane przez franekd4

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

jak masz troche umiejetnosci to sobie poradzisz.jest taki przyzad do zaciskania napinacza-zeby poluznic lancuch ale i tak bedziesz musial wykrecic pokrywy walków zeby zdemontowac je.pamietaj zeby przed demontazem ustawic walki w takiej pozycji ze wyciecnia na nich zgrywaly sie z trujkacikami na obudowach walków pozniej tak samo montujesz od znzku do 2 znaku powinno byc 16 rolek na lancuchu

zamieszczam link do foto ze znakami zebys wiedzial o co chodzi: http://obrazki.elektroda.pl/4009717000_1334391391.jpg

P.s. sprawdzal ktos czy napinacz z 1.8t jest taki sam jak w 2.8 30v?

Ściągacz mam . Czy pasuje to niby jest to samo lecz musi być z tym czujnikiem . Bo są i bez :wink:

Taki napinacz bym u mnie w silniku

b36f4300629099c0341acad447128ae7.jpg

866e13fb56a773e6d149b0880435bb10.jpg

63423c4a102488d17d30963f574df3b3.jpg

Dolnego slizgu brak :facepalm:

Opublikowano

strasznie to wygląda

a jaki był powód wymiany bądź objawy ?

Opublikowano
  • Autor

Terkotanie z rana przy odpalaniu.

Opublikowano

ja jestem na etapie otwartych deklow od glowicy i zdejmowalem napinacz z walkami zeby wymienic uszczelki pod napinaczem, ale znacznie lepiej u mnie napinacz wyglada niz u Ciebie, Karol.

A tak sie zapytam, po jakiej cenie kupowales napinacz? Bo jedyne jakie widzialem to kosmiczne ceny w okolicach 700zl...

Opublikowano
  • Autor

Ja wkładam napinacze oba z mojego silnika 2.4 który był wcześniej.

Opublikowano

gdyby nie stary motor to 1200x2 zabolało by portfel :grin:

ja jestem na etapie otwartych deklow od glowicy i zdejmowalem napinacz z walkami zeby wymienic uszczelki pod napinaczem, ale znacznie lepiej u mnie napinacz wyglada niz u Ciebie, Karol.

A tak sie zapytam, po jakiej cenie kupowales napinacz? Bo jedyne jakie widzialem to kosmiczne ceny w okolicach 700zl...

cena 700zł jest bardzo dobra ale to chyba tylko febi/swagi do tej kategorii cenowej mozna dostac,kosmiczne są w ASO od 2200-2500zł ori napinacz, dobry zamiennik najbardziej przyblizony do ori to 1200-1500zł

Edytowane przez uszolek

Opublikowano

filmik z dzisiaj z mojego wstawiam do oceny , u mnie tak to wygląda, wydaje mi się że tragedii jeszcze nie ma, pod koniec filmiku schodzi z ssania i się uspokaja jeszcze

ps. także jak u mnie wyjdzie że jest ok to mam 2 napinacze sprawne ze starych głowic

Edytowane przez gieras1988

Opublikowano
  • Autor

filmik z dzisiaj z mojego wstawiam do oceny , u mnie tak to wygląda, wydaje mi się że tragedii jeszcze nie ma, pod koniec filmiku schodzi z ssania i się uspokaja jeszcze

ps. także jak u mnie wyjdzie że jest ok to mam 2 napinacze sprawne ze starych głowic

Ale wydech chyba nieszczelny masz. Ja tam napinacza na słyszę. Zrob logi 90 i 93 grupa rzuc w dziale diagnostyki.

Choć tak ta glowica od pasazera jakas głośna.

Opublikowano

Witajcie tez walcze z napinaczami ale znalazlem same slizgi w cenie 260 za kpl na dwie glowice.

A GORNY WALEK TRZEBA CALY ODKRECIC??

Edytowane przez piczonek4

Opublikowano
  • Autor

Tak

A w ogóle to powinno się wyjąc oba :wink:

Ale ja nie sciagalem rozrządu: decayed: