Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klapa bagażnika sedan otwiera sie z impetem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakis czas temu kupiłem audi a4 b8 i nie jestem w temacie jak Wam otwieraja sie klapy bagażnika sedan ? moja po nacisniciu guzika można powiedzieć ze otwiera sie z dużym impetem :D jak w jakims starym aucie mysle ze powinno to sie odbywać spokojnie a nie tak narwanie ? co może być nie tak?

Opublikowano

No to kolego nie masz się czym martwić bo u mnie to samo,czasami boje się żeby mi klapa szyby nie wypierdzieliła albo nie wyrwało jej z korzeniami :P ,wygląda na to że tak ten typ już ma.Pozdro

Opublikowano

Potwierdzam, u mnie tak samo się otwiera.

Opublikowano
  • Autor

hehe dokładnie wystrzał jest konkretny :D ale tak na poważnie to audi nie popisało sie z tą kwestią jeśli to tak ma chodzić , sprawdzałem jak to działa to jedynie sprężyna jest odpowiedzialna za odciąganie bagażnika niema zadnego siłownika także chyba naprawde nic sie nie poradzi

Opublikowano

Specjalnie dzisiaj rano sprawdziłem u siebie, klapa otwiera się płynnie i powoli przy lewym zawiasie zaraz nad wzmacniaczem jest siłownik;)

Opublikowano
  • Autor

ooo dzięki za info musze to sprawdzić może nawet gdy nie mam można to dokupić , czy byłbys w stanie zrobić zdj mniej wiecej jak to wyglada ?

Opublikowano

Może pierwsze modele nie miały siłowniczka? Nie ma problemu jutro coś cyknę

Opublikowano
  • Autor

możliwe ... chociaż bardzo irytujące jest to..pamiętam jak ojcowi w 98 w Daewoo Espero tak sie otwierało :D

Opublikowano

Siłownik był dokładany z lewej strony od 2009 roku, a jeśli chodzi i "delikatniejsze" otwieranie klapy to mozna zmienić sprężynie zaczep o jeden ząbek mniej, dodam że są trzy zęby o które można ją zaczepić.
Kiedyś przerabiałem temat dolożenia siłownika i zwątpiłem ponieważ trzeba dospawać jeden czop kulisty do zamocowania siłownika, a na drugi podajże jest miejsce do którego można go przykręcić, sprawdźcie sobie w etce jak to wygląda http://ifinterface.com/page/page3.php

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano

Moja jest z września 2008r i już miała siłownik, ciekawe.

Opublikowano
  • Autor

hmm mógłby ktoś wrzucić fotke jak wyglada ten siłownik ewentualnie filmik jak Wam sie otwierają byłbym wdzięczny . Musze rozejrzeć sie za takim siłownikiem moze dało by rade dostawić skoro w niektórych były ,mysle ze miejsce juz powinno być przygotowane na niego :)

Opublikowano
  • Autor

oo dzięki wielkie slawek16-1988

czyli znajduje sie to zaraz za spręzyną muszę spawdzić jak tam sprawa z mocowaniami i dostępnością tego siłownika :)

Edytowane przez Elber

Opublikowano
  • Autor

ooo pełna pomoc:D nawet z aukcją :D i siłownik jest z prawej i z lewej strony tak ?

Opublikowano

Po to jest forum;) U mnie jest tylko z lewej ale jeszcze popytaj innych

Opublikowano

Siłownik jest z lewej strony.

Miałem ten sam problem - klapa się otwierała jak z wielkim impetem (czasem nawet spadały plastikowe osłony zawiasów), mam z 2008 roku i siłownika nie było.

Kupiłem nowy lewy zawias z siłownikiem (niestety w moim oryginalnym zawiasie nie było miejsca mocowania siłownika), wymieniłem i "poluzowałem" sprężyny, teraz chodzi delikatnie i w końcowej fazie otwierania klapy zwalnia.

Dla tych co nie mają siłownika i nie chcą wymieniać zawiasu, wystarczy poluzować sprężyny - jest duuża poprawa.

Opublikowano

A ja rozwiązałem ten problem w ten sposób że uczepiłem na klapie magnes od anteny cb i klapa otwiera się superaszczo :grin:

Opublikowano
  • Autor

narazie skonczyło sie tylko na poluzowaniu spręzyny tak jak kolega wyżej pisał jest poprawa ale dalej nie jest to to :D kurcze z tego co ogladałem to u mnie tez nie ma miejsca na zamontowanie siłownika do tego uchwytu a zmiana całego uchwytu to juz troszke wieksza robota bo z tego co widziłęm trzeba by roznitować orginalne nity z audi na których trzyma się uchwyt i przymocować cały nowy

Opublikowano

narazie skonczyło sie tylko na poluzowaniu spręzyny tak jak kolega wyżej pisał jest poprawa ale dalej nie jest to to :D kurcze z tego co ogladałem to u mnie tez nie ma miejsca na zamontowanie siłownika do tego uchwytu a zmiana całego uchwytu to juz troszke wieksza robota bo z tego co widziłęm trzeba by roznitować orginalne nity z audi na których trzyma się uchwyt i przymocować cały nowy

Ja oddałem do lakiernika, zapłaciłem coś w okolicy 100zł - malowanie + montaż.

Zawias na allegro kupiłem z siłownikiem (nie pamiętam dokładnie, ale chyba za 70zł)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, odnośnie klapy tylko ze w kombi powiem szczerze że audi się nie popisało :) Chodzi mi o to jak się otwiera klapa na jaka wysokość moim zdaniem za nisko i już któraś osoba uderzyła się głową o krawędź dolną klapy. Jak dla mnie problem jest miałem wcześniej skode octavie i tam naprawdę wysoko się klapa otwierała śmiało można było wejść na stojąco a w Audi niestety nie i jak ktoś otwiera muszę krzyczeć uważaj na głowę trzeba się schylić :) (przyznam się za 1 razem sam się uderzyłem o krawędź tej klapy)