Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Amortyzatory 1BA + sprężyny 1BE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam apropo amorków z tyłu....

Od pewnego czasu auto strasznie z tyłu zajączkuje itp bardzo mało stabilne w zakrętach. Ori zawias 1be, Z tyłu amorki sie wylały więc przyszedł czas na ich wymianę, z przodu wymieniłem już rok temu nie zagłębiając się przy zakupie za bardzo w temat wybór padł na http://allegro.pl/amortyzator-bilstein-b4-audi-a4-b7-seat-exeo-st-i6223802360.htmlpo zakupie nie odczułem różnicy względem komfortu tj twardości czy coś, wcześniej siedział 8E0 413 031 CL czyli ori. Czy popełniłęm błąd czy tak można jeździć czy w tym momencie zawias 1BE spełnia swoją rolę? I teraz 2 sprawa bo w sumie od niej zaczęły się te rozkminy, tak jak już wcześniej pisałęm wylały mi tylne amorki i chce upić nowe tym razem wcześniej trochę poczytałem i teraz to już nic nie weim;d Myślałęm że kupie znowu "jakieś amory" i będzie git, ale widze że będzie problem. Skoro z przodu mam teraz co mam to co kupić w takim razie do tyłu? Sportowe B6 czy np tak jak do przodu B4? Czy w ogóle jest sens takiego połączenia czyli sprężyny od 1BE a amory zwykłe? Czy przyy tym połączeniu sprężyn z amorami z przodu jest to jeszcze zawieszenie sportowe czy już zwykłą seria( chodzi mi o twardość)?

Opublikowano

Do tyłu bierz oryginalne s-line , bilstein B6 , b8

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No więc sprawa częściowo rozwiązana na tył wpadły ory sachs ale nie miałem w nich w komplecie odboji. Poszedłem do sklepu 3 razy się pytałem czy to są odboje do 1BE tak zapewniał że to są do zawieszenia sportowego 1BE złożyłem wszystko do kupy i okazało się że średnica odboja jest mniejsza niż starego i odbój lata sobie sam jak chce po trzpieniu amora chyba tak nie może być no nie? Nr części który mi sprzedali to 915708 chyba jest zła...jakie mam zamówić?

Opublikowano

Odboje o takim nr 4B0512131B