Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

POMOCY! Podłączenie elektrycznych szyb przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No racja, dobrze że to wyhaczyłeś :D

nie pomyślałem w ten sposób

Opublikowano

Koledzy a do czego służy te gówno w czerwonym i brązowym plastiku?

http://allegro.zapodaj.net/1ad7d006e4da.jpg.html

Edytowane przez MlodyElk

Opublikowano

Coś link nie działa.

Opublikowano

Już działa

Opublikowano

To są bezpieczniki obciążeniowe. Jak dobijesz szybę do końca a mimo to nadal trzymasz przycisk to one odcinają zasilanie żebyś nie spalił silniczków.

Opublikowano

Oki oki, bo ja np kupywałem wiązkę od kolegi z forum i on mówił aby tylko podpiąć pod plus i minus i będzie działać ale mysle , że tak zielona kostka też chyba powinna być gdzie pod pięta w całości. Chyba że się myle.

Opublikowano

Przeczytaj wątek od początku bo nie chce się powtarzać.

Opublikowano

Wiem ale ja chce bez domykania aby one tylko działały a większość osób tłumaczy z domykaniem.

Opublikowano

Masz ze 4 razy napisane co trzeba podłączyć żeby szyby działały. Domykanie to inna kwestia na które konkretna odpowiedź nie padła. Podłączenie plusa i minusa nie uruchomi ci szyb. Potrzebny jest jeszcze dodatkowy plus po stacyjce uruchamiający podświetlanie przycisków i ogólnie działanie szyb.

Opublikowano

Czyli ja to rozumiem tak iż podłączam plus i minus i dodatkowo z zielonej kostki doprowadzać plus i powinno działać lub źle się doczytałem.

Opublikowano

Czyli ja to rozumiem tak iż podłączam plus i minus i dodatkowo z zielonej kostki doprowadzać plus i powinno działać lub źle się doczytałem.

Tak. Do zielonej plus po stacyjce, bo inaczej będą działać cały czas - aku padnie.

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie :D

Opublikowano
  • Autor

Rafał, a ja mam tylko jeden bezpiecznik obciążeniowy w brązowej kostce. do czegos konkretnie potrzebny jest też ten 2 w czerwonej?

W końcu boczki zamówione, może na czwartek bede je miał i zaczynam w końcu zabawe z tym :decayed: zobaczymy jak mi to pójdzie:)

mam nadzieje że szybko i sprawnie, przekładałem lampy na polifty w miare sprawnie i dobrze mi to wyszło więc myśle że i to ogarne :naughty:

Opublikowano

U mnie to chyba osobno na każdą szybę było. U ciebie może jest jeden tylko.

A masz same silniczki czy kompletne ramki szyb?

Opublikowano
  • Autor

no napewno jest tylko jeden, bo nie ma nawet śladu aby kiedyś był 2 :)

Kompletne ramki szyb

łącznie z szybą oczywiście

Opublikowano

Ramki przełożyć to nie problem, trzeba tylko chwilę pobawić się z ich ustawieniem. Ja muszę to jeszcze poprawić u siebie.

Opublikowano
  • Autor

a propo tego ustawienia ramek. to jak to dobrze i sprawnie zrobic zeby wszystko ładnie przylegało i zeby woda mi sie nie lała do środka :decayed:

i podstawowa rzecz to czy dam rade sam zamontowac te ramki? czy bedzie mi potrzebna 2 osoba//

Opublikowano

Ja robiłem wszystko sam, nie trzeba drugiej osoby do pomocy. Ramka ma tak jakby swoje wpusty z zabezpieczeniem. Nie wpadnie ci głębiej niż określony poziom. Wiadomo że łatwiej z drugą osobą coś regulować, ale nie jest to konieczne.

Opublikowano
  • Autor

aha no właśnie nad tym się zastanawiałem czy da sie jakoś przymocować zeby sie troche trzymały zanim przykręce śruby itp :)

a jak je wyregulować? do czego je regulowac zeby wiedziec ze dobrze sa ustawione

zastanawiam się tez jak puścić wiązke od kierowcy do pasażera i chyba puszczę pod wykładziną z przodu pod pedałami przez kokpic i dalej :)

Opublikowano

Regulacja podłóg karoserii. Muszą się dobrze zamykać, nie zachodzić na słupki itp.