Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z ogrzewaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Mam problem z ogrzewaniem (dodam że mam klimatronika 95 r) jak jeszcze na początku roku nie było zimnego nawiewu tylko cały czas grzało chodź na panelu przełączało i ustawiało sie zimny nawiew. Tak teraz cały czas dmucha zimnym powietrzem. Silniczki wszystkie trzy pracują po klikaniu w panel klmatronika. Węże od nagrzewnicy oba są ciepłe. W czym tkwi problem może ktoś pomoże icon_confused.gif
pozdrawiam

Opublikowano

stawiam na zawór .a plyn w ogole jest?:)

Edytowane przez quadral20004

Opublikowano

Sprawdz te silniczki jeszcze raz vagiem.

Na sluch nie sprawdzisz bo przy regulacji obydwie dolne klapy temperatury sie reguluja (masz jeden silniczek zimnego i jeden cieplego)

Opublikowano

Jest chyba tylko jeden silniczek ktory odpowiada za ciepło/zimno, myśle ze ten silniczek juz pada albo potencjometr w nim i dlatego tak sie dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Rozwiązanie może się komuś przydać. Jakiś czas temu wsypałem środek do uszczelnienia chłodnicy bo sie pociła (taki proszek). Chodź weżę od nagrzewnicy były ciepłe to zapchało ją tym środkiem. I wentylator bardzo szybko ja wychładzał. Pomogło ponowne płukanie nagrzewnicy.

Opublikowano

:rolleyes:
Dlatego wszystkim proszkom, motodoktorom ceramizerom i innego typu gównom mówimy stanowczo nie...
Tam gdzie plyn chlodniczy wlewa sie płyn, gdzie olej tam olej, jak coś cieknie lub nie trybi to nie zasypujemy piachem tylko wymieniamy/naprawiamy.

:kwasny:

Opublikowano

widzisz kolego ja mam tak ze mam ciagle cieple powietrze :(:( nawet jak dam low ciagle ciepłe nawet jak dam Off to i tak ciepłe leci czy to może być wina tego silniczka?

Opublikowano

Na 100% silniczek klapy regulacji ciepła, możesz spróbować go wyjąc i przeczyścić potencjometr.