Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak grzania świec przed rozruchem a grzeją po

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem z grzaniem świec, auto odpala od strzału ale szarpie silnikiem jeszcze sekunde lub 2 po odpaleniu. Sprawdziłem sposobem na kabel i żarówkę wtykając jeden koniec do fajki a drugi na minus akumulatora i okazało się że świece nie grzeją na zapłonie ani podczas roruchu ale zaczynają grzać odrazu po odpaleniu. Po odłączeniu czujnika temperatury cieczy świece grzeją przed odpaleniem jak i po zupełnie jakby wszystko było sprawne. Po wymianie czujnika żadnej poprawy, dodam że czujnik kupiłem dobrej jakości. Co może być przyczyną? Może ktoś pomóc w temacie?

Opublikowano

Za wysoka temperatura powietrza.

Wysłane z mojego GT-I9070

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź.Czyli to normalna kolejność? Jeśli tak to skąd szarpanie? Sprawdzałem jak był przymrozek a komputer pokazywal 3 stopnie

Edytowane przez michalaudi1.9tdi

Opublikowano

najpierw diagnostyka vag. Są błędy w silniku?

Edytowane przez bobikos

Opublikowano
  • Autor

Program już mam a kabel zamówiony powinien być w piątek. Nie miałem do czynienia jescze z vagiem, podłącze go w weekend i zobacze co się uda wyczytać. kontrolka check engine się nie pojawia w każdym razie

przyszedl kabel, po podlaczeniu vag-com zaczolem od testu na kompatybilnosc obd2 ktory wykazal ze ten samochod nie jest z nim kopatybilny. Czy to mozliwe? Potem wszedlem tu i tam ale program przestal odpowiadac kilka razy i zdecydowalem ze przeintaluje go na nowo. Pozatym z kablem dostalem plytke ze sterownikami ale na probe podlaczylem lapka do auta, wybralem port com i zrobilem test. Ktorys z nich okazal sie strzalem w dziesiatke wiec polaczenie bylo. Nie wiem czy dobrze rozumuje. Ktos pomoze?

Opublikowano

Pierwsze co, to zainstaluj te sterowniki od kabla bo po to one są i to najlepiej zgodnie z instrukcją. Później VAG-COM 311 bądź VCDS i sprawdzasz błędy.

Opublikowano
  • Autor

bede walczyl, narazie dzieki

Sterowniki udalo sie zainstalowac, program tez w wersji 409.1 ale niestety się wiesza podczas próby wejścia w "select control module. Kabel jest przeznaczony tylko do tej wersji ale żeby nie tracic czasu zamówiłem inny, polski z szerszym zastosowaniem polecany na jednym z forów. Mam nadzieje że będzie lepszy od tej chinskiej podruby a wtedy spróbuje z vagiem 311 albo vcds jak kolega wyżej polecał. Do czasu przyjscia kabla jeszcze spróbuje coś zdziałać, nie wiem może windows 8 64 bit nie wspólpracuje z kablem albo programem.

Opublikowano

bede walczyl, narazie dzieki

Sterowniki udalo sie zainstalowac, program tez w wersji 409.1 ale niestety się wiesza podczas próby wejścia w "select control module. Kabel jest przeznaczony tylko do tej wersji ale żeby nie tracic czasu zamówiłem inny, polski z szerszym zastosowaniem polecany na jednym z forów. Mam nadzieje że będzie lepszy od tej chinskiej podruby a wtedy spróbuje z vagiem 311 albo vcds jak kolega wyżej polecał. Do czasu przyjscia kabla jeszcze spróbuje coś zdziałać, nie wiem może windows 8 64 bit nie wspólpracuje z kablem albo programem.

O problemach z instalacją/obsługą VAG napisz w odpowiednim dziale. Tutaj czekamy na wyniki diagnostyki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jasne

Winowajca problemow okazal sie zuzyty akumulator. Zbyt niskie napieci rozruchowe. Po wymianie wszystko wrocilo do normy i sinikiem nie trzesie po odpaleniu.