Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T gdy sie zagrzeje zgasze to po poleniu ma mniej mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam problrm z 1.8 T 132kw. Jak odpale zimne auto silnik pracuje normalnie przyspiesza i ładnie się zbiera.Po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów gdy auto sie rozgrzeje normalnie gasze jest wszystko ok. Gdy jednak postoi kilkadziesią minut i ponownie odpale auto juz nie ma mocy. przyspiesza równo silnik tez nie przerywa nie szarpie ani sie nie dławi tylko brakuje mu kilkudziesięciu koni. Gdy postoi okolo 5 min. to jest ok ale gdy dłużej ta dużo słabsze. Turbina była sprawdzana jes ok. Zawor dv jes nowy i sprawny bo był sprawdzany w innym aucie. N75 tez ok dopuki nie postoi po przejechaniu tych kilkudziesieciu kilomertów. wtedy wyswietla sie bład. zawór rególacji cisnienia doładowania, brak osprzętu,usterka nie związana z osprzętem, i nie mozna wykasować nawet na wolnych obrotach i po założeniu innego równiesz, ten sam błąd, oczywiście jesli auto jest jeszcze ciepłe.Ma ktoś jakiś pomysł bo ja juz nie wiem co to może być.

Opublikowano

Ja bym sprawdził kable do N75, ewentualnie zajrzał do ECU może wilgoć jest

Coś jakby nie łączyło

Masz A3?

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Podłączę się :) U mnie jest odwrotnie. Dziś postała trochę tzn ostygła jakieś 6godzin stała, ja odpalam a ona nie równo pracuje chwila czasu i przeszło, no to w drogę, ja tu ja kituje a na fisie średnie spalanie nie wyszło po za 7l :grin: . Po podpięciu waga wyszedł błąd za bogatej mieszanki :facepalm: why :P

Opublikowano

Może wtrysk leje, sonda coś świruje lub przepływomierz zaniża wartośći

Logi by się przydały

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Tak wiem, na te logi to już dłuższy czas się zbieram.

Opublikowano

Podłączę się :) U mnie jest odwrotnie. Dziś postała trochę tzn ostygła jakieś 6godzin stała, ja odpalam a ona nie równo pracuje chwila czasu i przeszło, no to w drogę, ja tu ja kituje a na fisie średnie spalanie nie wyszło po za 7l :grin: . Po podpięciu waga wyszedł błąd za bogatej mieszanki :facepalm: why :P

I to pewnie na lpg było :)

Opublikowano

A tu Cię zaskoczę, rzecz się działa n benzynie:-)

Opublikowano

UU to faktycznie mnie zaskoczyłeś :)