Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 TDI] dziwny "gwizd" przy dodawaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Zwracam sie do was o pomocw mojej audiczce 1.9 tdi Od jakiegos czasu dobiega do mnie dziwyn ,,gwizd '' z silnika odbywa sie to przy gwaltownym dodawaniu gazu. gdy jade sobie spokojnie na równych obrotach jest cisza ale gdy wcisne gaz wtedy jest on słyszalny.

lukas23: prosze o poprawienie tematu wedlug ogolnie przyjetej NORMY :!:

juz poprawiłem ... ;) ... spanky

Opublikowano

dziwny gwizd to zapewne turbina, teraz czy jest to głośne/wkurzające ?

:582:

Opublikowano
  • Autor

nie jest to głosny gwizd tylko poprostu go słysze w srodku pojazdu

Opublikowano

jak dla mnie to turbina gwiżdze jak to w tdi. zrób tak. Zapal silnik, wysiadz z samochodu, zapal fajke i po pewnym czasie powinies usłyszec gwizd taki sam jaki słyszysz podczas dawania gazu, jesli to ten sam tzn ze to tylko turbinka, jesli nie ten sam to nie mam pojecia

Opublikowano

a wali z dwururki czarnym dymem .... :?:

Opublikowano

chlopaki AFN'y gwizdza, jest to powszechnie wiadome, i to slychac w srodku...dla mnie nic specjalnego, a bez organoletycznej oceny to sobie mozemy gadac o dzwiekach jak ze slepym o kolorach

Opublikowano
Witam wszystkich. Zwracam sie do was o pomocw mojej audiczce 1.9 tdi Od jakiegos czasu dobiega do mnie dziwyn ,,gwizd '' z silnika odbywa sie to przy gwaltownym dodawaniu gazu. gdy jade sobie spokojnie na równych obrotach jest cisza ale gdy wcisne gaz wtedy jest on słyszalny.

lukas23: prosze o poprawienie tematu wedlug ogolnie przyjetej NORMY :!:

juz poprawiłem ... ;) ... spanky

Jeśli słychać gwizd w kabinie na ciepłym silniku to albo masz bardzo cichy silnik, albo jakichś okruch uszkodził łopatkę na wirniku albo masz nieszczelność na grodzi silnik-kabina.

AFN gwiżdze w czasie przyspieszania ale w kabinie raczej tego nie powinienieś słyszeć.

Opublikowano
AFN gwiżdze w czasie przyspieszania ale w kabinie raczej tego nie powinienieś słyszeć.

dokladnie u mnie tez nic nie slychac a jak otworze tylko szybke to tak przyjemnie gwizdze a najlepiej to slychac jak ruszasz lekki gaz pozniej zmiana biegu znowu lekki gaz w trakcie przyspieszania...ach piekny gwizd :diabelek: :one:

Opublikowano

wybaczcie małe OT:

A 1Z po włożeniu turbiny od AWX też będzie gwizdał ?? Jak tak to fajnie....... lubie gwizdanie turbulum (przynajmniej tak mi się wydaje) :D

Opublikowano

MorgothDBMA, tak ...

Opublikowano
:D:D:D WOW będę miał psssssssyyyyyttttssssssss :028: :028:
Opublikowano
wybaczcie małe OT:

A 1Z po włożeniu turbiny od AWX też będzie gwizdał ?? Jak tak to fajnie....... lubie gwizdanie turbulum (przynajmniej tak mi się wydaje) :D

AWX gwiżdze rozkosznie ... :one:

Opublikowano
nie wali czarnym dymem

no to prawdopodobnie turbylum Ci gwizdze .... choc ciezko dokladnie stwierdzic ...

rożne dziwne dzwieki ciezko okreslic i zdiagnozowac przez forum internetowe.... podjedz do dobrego mechanka i niech przyłoży swoje ucho i postawi diagnoze ;)

Opublikowano
wybaczcie małe OT:

mój AWX nie gwiżdze:P

Opublikowano
wybaczcie małe OT:

a wystawiałes główke przez otwarta szybke jak cisnałes sendałkiem ..... :?: .... :diabelek:

Opublikowano
wybaczcie małe OT:

a wystawiałes główke przez otwarta szybke jak cisnałes sendałkiem ..... :?: .... :diabelek:

no włsnie zapomniałem to zrobic:P

Opublikowano

to nie przyciskaj za mocno jak to bedziesz robic zeby główki ci nie urwało :diabelek: :one:

Opublikowano
wybaczcie małe OT:

to najlepiej zrób to jak bedziesz ruszał .... i najlepiej na parkingu podziemnym :!: :diabelek:

Opublikowano

to najlepiej zrób to jak bedziesz ruszał .... i najlepiej na parkingu podziemnym

nieee, lepiej prawym bokiem auta blisko ściany..