Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej pacjent to A4 B6 2004 r 2.0 Problem pojawił się 2 dni temu mianowicie na od 4 tego biegu około 2 tys obrotów słychać buczenie niezbyt intensywne ale słyszalne po opuszczeniu pedału gazu nasila się. Jednak na niższych biegach jest okej. Poziom oleju ok Chceck nie wykrywa błędów. ..:( Jakieś pomysły co to za usterka ?

Opublikowano

Może jakaś nieszczelność w układzie wydechowym, albo wypalona plecionka.

Opublikowano

Sprawdź sprzegiełko alternatora :)

Albo skrzynia wyje - ale życzę Ci tego aby ta diagnoza była nietrafna :)

Edytowane przez mati95115

Opublikowano
  • Autor

A czy w wypadku czarnego scenariusza czyli buczenia ze skrzyni biegów nie popowinno to się dziać na każdym z biegów ? Tutaj ewidentnie buczenie zaczyna się od 4 tego biegu i 2 tys obrotów ?

Opublikowano

W przypadku skrzyni to buczenie może się pojawiać dopiero po osiągnięciu pewnych obrotów .Dlatego może występować tylko w pewnym zakresie a nie cały czas. Jednak to nie jest reguła.A nie jest to czasem łożysko ?

Opublikowano
  • Autor

Na postoju próbowałem tego samego wbić 4 ty bieg i te same obroty i buczenia nie słuchać :( Wyeliminowalbym tez problem zawieszenia bo mies temu było spr i było ok. ...

Jakieś inne propozycje usterki ?

Jakieś inne propozycje usterki ?

Opublikowano

No na postoju nie będzie słychać skoro włączyłeś 4 bieg to musiałeś wcisnąć sprzęgło a wciśnięte sprzęgło oznacza rozłączoną skrzynie wiec żadne koło zębate nie będzie się tam obracało. A na 5 tce tez słychać jakieś buczenie?

Nagraj może jakiś filmik :)

Opublikowano
  • Autor

Tak na 5 tce dokładnie tez. Sprawdzę tez czy podczas jazdy powyżej 90 km (4-ka) po wrzucenie na luz buczenie milknie bo teoretycznie w wypadku padnietej skrzyni powinno ?

Opublikowano

Tak sobie myślę teraz, że u mnie jest podobnie. Dzisiaj sprawdziłem i na luzie nie ma buczenia. Na każdym biegu koło 1500 obrotów dosłownie przez sekundę słychać delikatne buknięcie, jakby coś przez chwilkę rezonowało i to co napisałem wyżej o plecionce to błędna diagnoza skoro na luzie nic nie słychać. Ktoś ma jakieś pomysły? Jutro wrzucę filmik, przy okazji może autor tematu sobie porówna

Opublikowano

Trochę wróżenie z fusów... nagraj film albo jedź na diagnozę do mechanika, który będzie w stanie to ogarnąć.

Opublikowano
  • Autor

U mnie niestety buczenie na luzie powyżej 85 km jest. Dodatkowo zaobserwowałem ze na 5 tce wolniej sie zbiera tzn prędkość rosnie a obroty bardzo wolno jakby nie równomiernie do rosnącej prędkości. Środa mechanik i chwila prawdy oby to nie była skrzynia...... :(