Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN]temat poruszany wiele razy Buczy( przy skreniu) ale tylko na ciepym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie buczy ale jedynie przy niewielkh predkosciach, szcegolnie na postoju, a co ciekawego jak jest zimny czyli przez jakies pierwszyh kila km nic nie slychac ?//? dzieki za podpowiedzi

Opublikowano

U mnie, z takimi objawami, powiedzieli ze pompa wspomagania do wymiany. Na razie wymieniłem olej i jest dużo lepiej.

Opublikowano

pompa daje juz znaki ze chce przejsc na emeryture :wink4:

Opublikowano

A buczy pompa czy to rezonans w wężu??? Ja tak miałem jak zmieniłem wąż na nieori. Założyłem ori z rozbiurki i jest git. Najlepiej na postoju jedna osoba niech skręca a Ty obsłuc**j i najlepiej złap dłonią za węża tuż przy maglu - jak mocno drży to obstawiam na wąż! A nie zmieniałeś czasem węża albo nie dorabiałeś w firmie zajmującej się hydrauliką??? Sprawdź czy wąż jest orginalny. :good:

Opublikowano
  • Autor

ten waz od przekladni kier. do pompy?? masz moze schemat[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2008, 10:25_________________________________________________nieiwem moze mam cos z uszami !! ale dla zartu dolalem oleju pod sam korek jak tu kiedys nietorzy wspominali i efekt buczena zmniejszyl sie o jakies 70% juz przy nagrzanym silniku, zobaczye jak bedzie sie dalej zachowywal , ale normalnie nie che mi sie wierzyc ze taka czynnosc mialaby tu znaczenie ... :mysli::no:

Opublikowano

hej. odkrec korek od zbiorniczka i zobacz na wlaczonym silniku czy plyn przeplywa spokojnie czy zachowuje sie jak gotujaca woda. jak to drugie to pewnie masz wysuniete sitko w zbiorniczku ktore lagodzi przeplyw plynu i za razem powoduje ze uklad nie lapie powietrza. ja tak jezdzilem przez prawie 4 miechy, mechanicy chcieli wymieniac mi magiel, pompe i weze, jednym slowem prawie caly uklad. poszukalem na forum i mam problem z glowy. pozdrawiam ;)

Opublikowano
  • Autor

hej. odkrec korek od zbiorniczka i zobacz na wlaczonym silniku czy plyn przeplywa spokojnie czy zachowuje sie jak gotujaca woda. jak to drugie to pewnie masz wysuniete sitko w zbiorniczku ktore lagodzi przeplyw plynu i za razem powoduje ze uklad nie lapie powietrza. ja tak jezdzilem przez prawie 4 miechy, mechanicy chcieli wymieniac mi magiel, pompe i weze, jednym slowem prawie caly uklad. poszukalem na forum i mam problem z glowy. pozdrawiam ;)

Dominix23 dokladnie tak jest, sprawdzilem i rzeczywiscie tak jak pisales sitko jest wysuniete a plyn zachowuje sie jak gotujaca woda,, daletgo pewnie po dolaniu plynu uciszylo sie buczenia

Opublikowano

no wiec wyciagnij plyn ze zbiorniczka jakas duza strzykawka, wsun sitko na swoje miejsce i zalej z powrotem plynem. i po klopocie ;) pozdrawiam ;)

Opublikowano

Albo ....wyrzuca sitko bo pompa "gotuje" płyn :wink4: . Wymienic płyn i obserwować co się będzie działo. Ale najwyraźniej to pierwsze oznaki padającej pompy. Przerabiałem to u siebie. Za pierwszym razem wymiana płynu dała spokój na 3 miesiące. Druga na miesiąc. A potem nowa pompka :gwizdanie: .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja też miałem taki problem ale od czasu jak zalałem troche gęstrzy olej wszystko wróciło do normy i jest już ok.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam !!! Panowie a jaki olej lejecie do wspomagania?? i gdzie jest to sitko bo odkręciłem korek i nie było sitka tylko miarka do poziomu.A moze dolac teraz uszczelniacza bo mam na minimum??? Pozdrawiam Wszystkich!!!