Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cieknie z silnika wycieraczek tył B7 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

szukałem ale nic nie znalazłem,

mam pytanie do kolegów czy da się naprawić silnik wycieraczek tył aby nie ciekła z niego płyn do spryskiwaczy, czy jest jakiś zestaw naprawczy będę wdzięczny za wskazówki i pomoc nr silnika 8E9 995 711C

Marcin

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

odkrec tą klapke blaszana i na trzpien załąż w miare pasujacy oring

u mnie było to samo- az na zewnatrz do wnetrza klapy płyn leciał az do zamka....zreanimowałem silniczek bo wszystko było zardzewiałe i stało deba ale pochodził nie długo bo zaczęła elektronika w nim siadać i kupiłem nowy valeo za 260zł i spokuj

• 2 lata później...
Opublikowano

Wiesz co problem okazał się inny.pekniety kruciec który wystaje z obudowy silniczka - ten plastikowy zasilający.  Muszę go wymienić bo nie ma jak naprawić. Nie wiesz czy taka rzecz jest gdzieś dostępna bo w sklepach pytałem i ciężko z tym :-(  ps w niego wchodzi od spodu ta rurka przez którą do spryskiwacze dochodzi płyn. 

Wiesz co problem okazał się inny.pekniety kruciec który wystaje z obudowy silniczka - ten plastikowy zasilający.  Muszę go wymienić bo nie ma jak naprawić. Nie wiesz czy taka rzecz jest gdzieś dostępna bo w sklepach pytałem i ciężko z tym :-( 

Do krucca od środka wchodzi metalowa rurka która płynie płyn do spryskiwacza.masz jakiś pomysł żeby to naprawić.krucca napewno nie uratuje bo w zasadzie już go nie ma :-( 

Edytowane przez kociu84

Opublikowano
50 minut temu, kociu84 napisał:

Wiesz co problem okazał się inny.pekniety kruciec który wystaje z obudowy silniczka - ten plastikowy zasilający.  Muszę go wymienić bo nie ma jak naprawić. Nie wiesz czy taka rzecz jest gdzieś dostępna bo w sklepach pytałem i ciężko z tym :-(  ps w niego wchodzi od spodu ta rurka przez którą do spryskiwacze dochodzi płyn. 

Wiesz co problem okazał się inny.pekniety kruciec który wystaje z obudowy silniczka - ten plastikowy zasilający.  Muszę go wymienić bo nie ma jak naprawić. Nie wiesz czy taka rzecz jest gdzieś dostępna bo w sklepach pytałem i ciężko z tym :-( 

Do krucca od środka wchodzi metalowa rurka która płynie płyn do spryskiwacza.masz jakiś pomysł żeby to naprawić.krucca napewno nie uratuje bo w zasadzie już go nie ma :-( 

Kolego szukaj. Dobrym sposobem jest znalezienie rurki miedzianej, i zlutowanie jej z kawałkiem starej. Dobrym patentem jest również, anteny które są stosowane w radiach. Te wysuwane. Dopasowujesz rozmiar, i przylutowujesz. Są też sposoby z klejeniem. Ja u siebie znalazłem jakąś rurke z magnesu starego. Rozmiar miała idealnie taki jak oryginalna rurka, zmatowiłem powierzchnie by cyna się dobrze pasowała. Trochę lutowania, i jeździ drugi rok ;)

Opublikowano
12 minut temu, karaluch8 napisał:

Kolego szukaj. Dobrym sposobem jest znalezienie rurki miedzianej, i zlutowanie jej z kawałkiem starej. Dobrym patentem jest również, anteny które są stosowane w radiach. Te wysuwane. Dopasowujesz rozmiar, i przylutowujesz. Są też sposoby z klejeniem. Ja u siebie znalazłem jakąś rurke z magnesu starego. Rozmiar miała idealnie taki jak oryginalna rurka, zmatowiłem powierzchnie by cyna się dobrze pasowała. Trochę lutowania, i jeździ drugi rok ;)

Koledze chyba nie chodzi o rurkę w środku silniczka a kawałek króćca który jest na zewnątrz a do którego podłącza się wężyk od spryskiwaczy :),

Szukaj kogoś w swojej okolicy , kto wymieniał silnik, niech Ci sprezentuje całą tylną obudowę, skręcisz i po kłopocie :)

Edytowane przez Snap

Opublikowano

No właśnie szukam ale nie mogę znaleźć.nie znacie kogoś ma forum kto może mieć taką obudowę z uszkodzonego silniczka?

Ps dziękuję za pomoc! 

Kojarzycie się może czy silniczek jest taki sam w B6 jak w B7?