tfk83 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Witam, panowie mam pytanko , gdzie ( Zabrze / Bytom i okolice ) dobrze i tanio wyczyszczę nastawnik pompy wtryskowej z mojego AFN, mam typowe objawy zabrudzonego nastawnika i chciałbym ogarnąć to jak najszybciej. Teoretycznie mógłbym zrobić to samemu ( mam instrukcję ) lecz nieco obawiam się uszkodzenia pompy.
tfk83 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Opublikowano 14 Listopada 2014 Ile potrzebujesz czasu na wyczyszczenie nastawnika i regulację ( kąt + dawka paliwa ) pompy? i o jaki byłby koszt?
Abmcars1 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 A jakie masz dokładnie objawy?
tfk83 Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) 4 bieg około 70KM/h zaczyna mi szarpać autem podobnie na 5 biegu w okolicach 100 KM/h, dziś wymieniłem filtry paliwa, powietrza i kabinowy i objawy zmniejszyły się około 80 % zauważyłem że filtr który zamontował mi mechanik podczas wymiany UPG był chyba niewłaściwy do mojego silnika - PP837 a nowy filtr , który otrzymałem w zestawie to PP850. Dziś wymieniony został nastawnik i niestety objawy jął były tak są , tak się zastanawiam czy to może być wina wadliwego chipsa? Co dalej powinienem sprawdzić i w jaki sposób? Trepek dzięki za pomoc Edytowane 16 Listopada 2014 przez tfk83
MASA81 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 czy jest ktoś kto się zna na nastawnikach w kuj-pomorskim okolice Inowrocławia?
Rekomendowane odpowiedzi