Opublikowano 17 Listopada 201411 l Witam. Od pewnego czasu wyświetla mi się pewna kontrolka na FISie. Mniej więcej wiem co ona oznacza. Kontrolka pojawia się i znika, pomimo nie włączonych świateł. Nadmieniam, że posiadam światła dzienne i nigdy tego przedtem nie było. Może któryś z kolegów potrafi mi podpowiedzieć, czy będę w stanie sam się z tym uporać, czy konieczna jest wizyta w ASO.?
Opublikowano 17 Listopada 201411 l Masz lusterko z fotochromem / panel CLH obok włącznika świateł ? ___ Sorry porąbało mi sie z inną ikonka. masz możliwość podłączenia kompa ? Edytowane 17 Listopada 201411 l przez slo
Opublikowano 17 Listopada 201411 l Jak masz kabelek to sprawdz błędy. Prawdopodobnie do jednego z czujników od samopoziomowania dostała się wilgoć i powoli zaczyna padać. Na 99% problemem będzie przedni czujnik bo one częściej się uszkadzają/ śniedzieją
Opublikowano 18 Listopada 201411 l Autor Dzięki wielkie za informację. A możesz mi powiedzieć gdzie te czujniki się znajdują? Czy są gdzieś przy lampach czy w podwoziu samochodu? I czy są dwa czujniki niezależne od siebie czy jeden? Kompletnie nie mam pojęcia na ten temat. Dam radę sam to wymienić, czy tylko mechanik pomoże? Z góry dziękuję.
Opublikowano 18 Listopada 201411 l Czujniki są dwa, jeden na wahaczu przy przednim lewym kole, a drugi przy tylnym lewym kole. Bez problemu sam wymienisz, wystarczy zdjąć kolo I masz dobry dostep do czujnika.
Opublikowano 18 Listopada 201411 l A może wystarczy tylko skasować błąd, albo zrobić adaptację/ustawienie lamp? Ale bez VAGa się nie obejdzie. Mógłbyś się umówić z kimś z forum na spota, ale nawet nie wiadomo skąd jesteś? Adaptacja: -Pojazd musi stać na równym podłożu-Hamulec ręczny musi być zwolniony-Zapłon musi być włączony-Światła wyłączone[xenon range 55] adaptacja kanał 00 test oraz ok. powrócenie do ustawień fabrycznych.następnie:[55-Zasięg xenonów] (w niektórych pojazdach należy wybrać sterownik [29-Światła-lewa str.][Nastawy podst. - 04]Grupa "001"[idź!]Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światłazatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenienastawników jako położenie bazowe.[Gotowe, powrót]
Opublikowano 18 Listopada 201411 l Autor Dzięki wielkie za wszelkie informacje. Teraz już coś wiem na ten temat. Zacznę najpierw od wykasowania błędów, a jeśli to nie pomoże to podejmę dalsze kroki według waszych rad.
Opublikowano 2 Grudnia 201411 l Żeby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj. Mam podobny problem, na początku co jakiś czas wyświetlała się ta ikonka, ale światła tak i tak na starcie robiły góra dół nawet z błędem. Kupiłem kabelek i na vagu pokazywało że czasami nawala przedni czujnik, kupiłem używke wykasowałem błędy. Po dwóch miesiącach znów zaczeło sypać błedami ale już lampy nie ustawiały się jak był błąd, podpinam kabel i pokazuje problemy przód i tył w blokach napięcia 2,21V i 2,3V czyli git, kasuje błędy i dalej po jakimś czase znów wyskakują błedy. Kupiłem Kontakt PR spryskałem co się tylko dało i dalej to samo. Za każdym razem jak sprawdzam napięcie w czujnikach to pokazuje prawidłowe wartości. A błedy wyskakuja tak samo na postoju jak i podczas jazdy. Jakieś pomysły? Edytowane 2 Grudnia 201411 l przez Jog
Opublikowano 12 Marca 201511 l Ja u siebie teź miałem problem z czujnikami, obydwa wymienione i problem dalej pozował, nie mogę wykonać adaptacji refektorów.. Ja u siebie teź miałem problem z czujnikami, obydwa wymienione i problem dalej pozował, nie mogę wykonać adaptacji refektorów..