Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Kąt synchronizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co sadzicie o kącie synchronizacij od -2.8 do -3.3 czy to ma jakis wpływ na odpalanie auta po nocy,bo trzeba 2-3 sekundy pokrecic i przytym chmura dymu. Szukałem na forum ale nic konkretnego na ten tamat nie znalazłem. pozdrawiam wszystkich :a4fan

Opublikowano

Panowie co sadzicie o kącie synchronizacij od -2.8 do -3.3 czy to ma jakis wpływ na odpalanie auta po nocy,bo trzeba 2-3 sekundy pokrecic i przytym chmura dymu. Szukałem na forum ale nic konkretnego na ten tamat nie znalazłem. pozdrawiam wszystkich :a4fan

nie dosc ze ma wplyw na odpalanie to jeszcze na moc ...

radze sie zajac tematem

p.s cos kiepsko szukales : http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t26377.0.html;highlight=synchronizacji

Opublikowano

taki kat jak u ciebie swiadczy o bledzie mechanika w czasie montazu paska rozrzadu. dokrecil mocowanie kola napedzajacego walek rozrzadu przed napieciem napinacza i nie sprawdzil ponownie ustawienia.

Opublikowano

Ale po co miał odkręcać mocowanie walka?

Opublikowano

przeciez gdy ustawiasz rozrzad musisz miec poluzowane 3 obwodowe i srodkowa sruby kola walka rozrzadu. gdy zablokowany jest walek oraz ustawiony GMP wal korbowy, napinajac napinacz, powodujesz ze kolo walka minimalnie sie cofa wlasnie o te pare stopni, walek rozrzadu pozostaje na miejscu. dopiero po ustawieniu napinacza i dokreceniu dokrecasz kolo walka do walka.[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2008, 22:52_________________________________________________a130358lj5.jpg

Opublikowano
  • Autor

wiec tak jeden mechanik zdziwko że jakis kąt synchronizacji jest drugi każe auto zostawic bo trzeba cały przod rozbierac --- w/g rysunku musashiego zabrałem sie do roboty sam i zaieło mi to 30 min łącznie ze złożeniem wszyskiego bez browara :wink4:, teraz mam kąt 0.0-0.6 zobaczymy rano jak z odpaleniem auta czy zapali od strzała czy nie

DLA ZAINTERESOWANYCH

po zdjęciu obudowy paska luzuje się trzy śruby na kole zębatym wałka rozrządu i przekręcamy dużą śrubą tą po środku w prawo lub w lewo(milimetr nie wiecej), skrecamy odpalamy motor i sprawdzamy vagiem w gr. 004 aż do osiągnięcia zamierzonego efektu czyli do osiągnięcia w tej grupie vaga 0.

Opublikowano

Znajomy ostatnio wymieniał u koleżki nic nie luzował,kat był miedzi 0.0 a 0.5 wiec nie widze sensu luzowania tych śrub podczas napinania paska.

Opublikowano

Znajomy ostatnio wymieniał u koleżki nic nie luzował,kat był miedzi 0.0 a 0.5 wiec nie widze sensu luzowania tych śrub podczas napinania paska.

przypadek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Masz następny przypadek,wymianialem dzisiaj u siebie w A3:

Przed wymiana(temp okolo 75*):

przed.JPG

I po wymianie(temp 85*):

po.JPG

Zakładając ze pasek jest nowy i ze jeszcze się minimalnie rozciągnie raczej zostawię jak jest.Zaznaczę ze nie luzowałem śrub na kole walka rozrządu,ale oczywiście blokady były.

Opublikowano

u mine tez nie były luzowane te śruby :)

i kąt mam 0 jak w morde strzelił przed wymiana tez miałem 0

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mine tez nie były luzowane te śruby :)

i kąt mam 0 jak w morde strzelił przed wymiana tez miałem 0

w dynamicznej masz 0 ???

Opublikowano

w dynamicznej nie wiem :) :) ale na jałowym mam zero nawet jak dodam gazu :P

Opublikowano

w dynamicznej nie wiem :) :) ale na jałowym mam zero nawet jak dodam gazu :P

tak to i ja mam OK :decayed: