Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stozek K&N

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie co myslicie na temat dolotu zeby wstadzic dedykowany stozek K&N do audi 1.8 t 163 km ?? z gory dziekuje za odpowiedz ;)

Opublikowano

Nie wkładaj stożka. Nic na tym nie zyskasz. Wkładka pół biedy ale też raczej nie ma sensu. Takie filtry dość znacznie skracają żywotność silnika. Gadałem z mądrymi głowami którzy pracowali w parku maszyn rajdów itp i zdecydowanie odradzali do aut cywilnych gdzie niezawodność ma znaczenie. Jeśli już musisz koniecznie to załóż wkładkę w miejsce oryginalnego filtra. Odpada wtedy problem z dostarczeniem powietrza i odseparowanie stożka od ciepła z silnika.

Opublikowano

Posiadam stozek K&N Da sie cos zrobic z tym cieplym powietrzem zeby odseparowac to ?

Opublikowano

Jasne , ze się da. Trzeba zrobić obudowę do stożka i dolot powietrza do niej. Dokładnie tak jak w fabrycznym filtrze. Niektórzy stosują mini beczki po piwie :grin: Ogólnie ja bym to wywalił.

Opublikowano

Witam mam takie pytanie co myslicie na temat dolotu zeby wstadzic dedykowany stozek K&N do audi 1.8 t 163 km ?? z gory dziekuje za odpowiedz ;)

jesli dolot to tylko tip najlepiej pod seryjna puche , stozek ..po co , oprocz parskania pod maska nic nie zyskasz

Opublikowano

jesli dolot to tylko tip najlepiej pod seryjna puche , stozek ..po co , oprocz parskania pod maska nic nie zyskasz

:good:

Opublikowano

Ciekawe teorie :-) co do ciepla to jesli dobry intercooler to i tak schlodzi powietrze co innego w wolnossaku... Ja z wkladki przeszedlem na stozek i jest lepiej, fakt glosno syczy i strzela powietrzem ale i tak na plus zmiana

Opublikowano

Ciekawe teorie :-) co do ciepla to jesli dobry intercooler to i tak schlodzi powietrze co innego w wolnossaku... Ja z wkladki przeszedlem na stozek i jest lepiej, fakt glosno syczy i strzela powietrzem ale i tak na plus zmiana

mialem stożek ale w sumie tylko z tydzien i wstawilem ori puche z wkladka, roznicy zadnej nie odczulem , jedyne co to sapał po maską a tego nie lubie , ty Krzychu stary hondziarz masz sentyment do stożków :decayed: jak dla mnie tip tak, stozek nie , ale co kto lubi :wink::hi:

Edytowane przez tomekhxc

Opublikowano

no to kurka wodna niektorzy sieja zamet :) Juz mialem zmieniac na ori puche ale zostaje tak jak jest czyli stozek. Do tego przydaloby sie tipa z nierdzewki zalozyc ?

Opublikowano

Tip jest konieczny do tego i stozek z dobrym przeplywem powietrza :-)

Tomek co racja to racja ale nie zapomne jak vtec darł morde na dolocie fuita :-)

Opublikowano

jesli ktos chce zyskac na dzwieku to mozna smialo zakladac stozek , a pod tipa jak juz to bralbym cos z gamy ITG

a po drugie jesli kolega chce zalozyc to po to zeby uzyskac tuningowy dzwiek , a tu objedzie go 1.9tdi...... 1.8t pasowalo by troche podrasowac zeby to mialo sens a samym stozkiem to wiesz :wink:

Opublikowano

Cos tam jeszcze zmienie to moze dorównam 1.9 tdi :D ja nie mialem wyboru bo trafilem tip kwaśny za grosze ale pod stożek :-)

Opublikowano

Cos tam jeszcze zmienie to moze dorównam 1.9 tdi :D ja nie mialem wyboru bo trafilem tip kwaśny za grosze ale pod stożek :-)

nie mowie Krzychu o tobie bo juz masz dlubniete tylko o koledze ktory zalozyl ten watek :wink:

Opublikowano

ile moze kosztowac tip pod stozek? Na co patrzec? Bo pewnie kupilbym pod ori puche i bym sie rozczarowal. Wydech przelotowy mam + stozek K&N

Opublikowano

tip 300-400 zl

Opublikowano

Takie ale tu kogos ponioslo z estetyka i cena :-) to ma dzialac nie wygladac :-) 420 zl to max ile bym to wycenil

Opublikowano

Takie ale tu kogos ponioslo z estetyka i cena :-) to ma dzialac nie wygladac :-) 420 zl to max ile bym to wycenil

to fakt cenia sie, jak za tipa to duzo ale co jak co ta firma porzadnie robi

Opublikowano

Odezwij się tutaj : http://www.baq-garage.pl/kontakt.html - forumowy kolega :)