Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Amortyzator krótszy prawie o 3cm.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Miałem na aucie amory Bilstein http://www.mkparts.pl/p1563,amortyzatory-bilstein-audi-a6-a4-vw-passat-b5-przod.html i po 40tyś. zaczął pukać z prawej strony... Kupiłem amory Sachs http://google.plczesc/amortyzator,0-32-170811-695604.html?gclid=CNjBwbTIicICFQMYwwodeSYAxw i przy montarzu okazały sie prawie 3cm krótsze od Bilów, sprzedawca zapewniał mnie, że to do tego modelu i uj. Zresztą patrzyłem w necie i wszędzie jest napisane, że pasują.

Spręzyny http://motostacja.com/p/1938/1190/sprezyny-kayaba-sprezyna-audi-a4-przod-przednie-kyb-sprezyny-zawieszenia-zawieszenie-i-uklad-kierowniczy.html - mega ciężko było to złożyć ale jakoś sie udało, auto jest deko niżej ale jedzie się ok, komfort się trochę poprawił, no i nie puka już amor z prawej strony.

Tylko zastanawia mnie jedno: ten krótszy trzon (tzn ten bolec co wchodzi hehe), czy tak powinno być czy nie, a może ten Bil był za długi?

Pomożecie? :wink:

up

Wie ktoś coś na ten temat??? :eusathink:

up

Pomożecie?

Edytowane przez omzig

Opublikowano

Sam ten gwint na trzonku jest dluzszy czy jak?

Wcisnij obydwa i porownaj wyskosc montazowa.

Jak dluzszy o 30mm to jedyne co mi przychodzi na mysl to roznica 1ba -be -bv :huh:

Opublikowano
  • Autor

Sam ten gwint na trzonku jest dluzszy czy jak?

Wcisnij obydwa i porownaj wyskosc montazowa.

Jak dluzszy o 30mm to jedyne co mi przychodzi na mysl to roznica 1ba -be -bv :huh:

Gwint jest taki sam.

Cały trzonek jest dłuższy.

Teraz to mogę sobie wcisnąć, ale kit w oko, Sachs juz na aucie.

Jeździ się ok, wybiera też lepiej niz Bil (ale Bil już prawie umierał - ledwo co odbijał), ale bardzo musiałem springa ścisnąć żeby tego Sachsa zamontować...

No właśnie, może to jest 1BE/1BV, ale cena za niska... i uj wie o co chodzi... a może ten Bilstein ze starości się wydłużył. :wink:

Opublikowano

I tak dobrze, jak wrzucalem serie na zime to przednie sprezyne musialem najpierw na gwincie zcisnac i dopiero zlapac zciagaczami i i tak ledwo wlazl.

Chyba mam jakies kombinowane springi bo w nadkole teraz nie tylko koty wlaza ale i cale rumunskie rodziny. :decayed:

Opublikowano

Ten Sachs jest teoretycznie zamiennikiem 1BE, skoro pomierzyłeś i Ci wyszła taka różnica to warto wiedzieć. Pewnie do springów 1BE będzie lepszym rozwiązaniem niż Bilstein. Sprężyny z Twego linku to do zawiasu 1BA a amorek do 1BE, stąd problem ze złożeniem tego do kupy. O ile się dziwnie nie jeździ to możesz tak zostawić aczkolwiek wsadziłbym jakąś obniżoną sprężynę.

Opublikowano

Seryjne amortyzatory które szły na pierwszy montaż rzeczywiscie mają dłuższe tłoczysko od Sachs - przerabiałem to dwa razy - w A4 i teraz w A6 przy wymianie amortyzatorów.

Podejrzewam że jest krótsze żeby pasować do większej ilośco modeli :)

Opublikowano
  • Autor

Czyli wszystko ok, dzięki.

Może to i dobrze, ze sa krótsze... Lepiej beda siedzieć w springach Eibach. :wink:

Opublikowano

No tylko są potem jaja jak ściągacze ledwo zipią a tu centymetra brakuje - ja samą końcówkę pasem do ladunków dociągałem ;)