Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Miganie kierunków przy otwieraniu/zamykaniu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż założyłem centralkę 8D0 862 257 E (poprzednia 8L0 862 257 E) ze scyzorykiem :) Wszystko pięknie działa tylko brakuje mi migania kierunków przy otwieraniu/zamykaniu samochodu :) Jak mogę to zrobić? :)

Moja A4 B5 z końca 1996 roku :)

Opublikowano

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/?hl=+centralny%20+zamek

znajdujesz kostkę z kablami lutujesz w odpowiednie piny kable i ciągniesz do pompki centralnego zamka w bagażniku. Tam wpinasz się w kostkę A pod pin 2 i 3. bez różnicy w jaki bo i tak migają one na raz.

http://www.digakom.de/template/downloads/Pinbelegung_8L0862257.pdf

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :D Tylko nie wiem czy tak samo się ma do tego moja oryginalna pompka :) Ja zmieniłem samą pompkę :) Jak to wygląda w moim przypadku? :)

Jakieś kabelki muszę ze sobą połączyć? Sory za moją niewiedzę, ale nie jestem dobry w elektryce :D

Opublikowano

chodzi tylko o punkt 4 w opisie co Ci wysłałem. w tej kostce są kable od kierunkowskazów najprościej jest wziąć próbówkę i włączyć kierunkowskaz.raz lewy później prawy i przyłożyć przóbówkę.jak znajdziesz te kable to się w nie wlutowujesz i ciągniesz dwa przewody do bagażnika do pompki. w drugim linku masz opis pinów. więc te przewody co przeciągnąłeś do bagażnika wpinasz w pin 2 i 3 w kostce A

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za pomoc :D

Opublikowano

spoko. miłego rezania :thumbup1: sam to u siebie przerabiałem więc bez obaw, musi działać :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki! :) No musi działać :D Jak znajdę troszkę wolnego czasu to będę działał :D

A gdzie dokładnie ta kostka z kablami ? :D Mam trochę czasu, pogrzebałbym sobie :D

Opublikowano

W tej nowej pompce powinno dać się zmienić kodowanie VAGiem aby aktywować potwierdzenie kierunkami bez ciągania kabli.

Opublikowano
  • Autor

tak ? :D na jakiej zasadzie ? :D ta pompka jest jakaś inna od wszystkich ? :D

Opublikowano

Pompki po 1 lifcie od 97 roku w górę mają możliwość zmiany z poziomu komputera serwisowego kodowania, dzięki czemu włączasz lub wyłączasz dostępne funkcje. Jest gdzieś na forum podwieszony temat odnośnie kodowania sterowników.

Opublikowano
  • Autor

a dzięki za info :D fajnie by było gdybyś podesłał mi te kodowanie :D jeśli wiesz gdzie to jest :D

Wie ktoś gdzie mogę to znaleźć? :)
Opublikowano

a dzięki za info :D fajnie by było gdybyś podesłał mi te kodowanie :D jeśli wiesz gdzie to jest :D

Wie ktoś gdzie mogę to znaleźć? :)

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/3403-kodowanie-sterownikow-w-audi-a4-b5-1995-2001/

Do ciągu cyfr swojego kodowania, które masz dodajesz 4096 (zamykanie) i 512 (otwieranie), sumę tych 3 wartości wklepujesz jako nowe kodowanie.

Edytowane przez majkel_majki

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie ;)

Jak sprawdzić czy mam Cana ? Bez tego włączę ?

Mam A4 B5 sedan z 1996 roku z grudnia ;)

Edytowane przez BF10

Opublikowano

CAN w aucie do niczego nie jest potrzebny, jeżeli pompka jest podpięta jak należy łacznie z linią K to połączysz się ze sterownikiem i zmienisz kodowanie.

Opublikowano
  • Autor

sory za laictwo :D ale uczę się :D linia K czyli ? :D

Opublikowano

Diagnostyczna, jeżeli tylko przepiąłeś wtyczki to wszystko jest ok i się połączysz.

Opublikowano
  • Autor

ja mam pompkę aktualnie 8D0 862 257 E , zmieniając ją tylko zmieniłem kostki ze starej ;)

przełożyłem 3 kostki wpinając je w te same miejsca co w starej + 2 przewody gruby i cienki ;)

Opublikowano

To ok, podpinaj interfejs i zmieniaj kodowanie śmiało.

Opublikowano
  • Autor

Muszę teraz znaleźć u siebie kogoś kto ma ten program i mi zmieni kodowanie :D Dzięki za pomoc ;)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka