Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałek na chromowane w RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja się przyznam szczerze że to nie jestr łatwa robota , dzisjaj udało mi się to zrobić ale nie do końca , ponieważ po złożeniu radia nie wyciąga mi się płyta , tzn nie działa przycisk wyciągania płyty , wydaje mi się że nie do końca włożyłem taśme która jest za to odpowiedzialna, mam jeszcze problem , że po złożeniu navi do kupy winda opuszcza się normalnie , ale gdzy się zamyka dołem dotyka plastiku panelu frontowego , czyli gdzieś znowu mój błąd , ponieważ gdzieś opuściłem ten panel, jednym słowem nie jest to takie łatwe

jutro znowu zabieram się za robote , nie wiem tylko jak włożyć tą malutką taśmę ? nie chcę jej uszkodzić , zastanawiam się czy pensetą mógłbym ją wcisnąć?

Opublikowano

rozbierałem i składałem mnóstwo takich navi i jest to bardzo prosta sprawa w twoim przypadku nie taśma jest winna a niedokładne zmontowanie panela taśmę wypina sie tylko z ekranu nie z płyty głównej cała robota to max godzinka roboty co do montażu taśmy to nie radzę uzywać ostrych przedmiotów jest bardzo delikatna i prosto ją uszkodzić

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano

masz rację ale tą malutką też wyciągnąłem przez przypadek , która odpowiada za przycisk wyciągania płyty i tu mam maultki prooblem

Opublikowano

tą z tej zielonej płytki która jest montowana do blachy ?

Opublikowano

dokładnie tak

Opublikowano

a powiedz mi czy można normalnie jak mam na stole navi przesuwać tym mechanizmem od windy co podnosi ekran? coś sie może stać?

Opublikowano

możesz go skrzywić lub uszkodzić i nie będzie się zamykał lub otwierał

Opublikowano

wysłałem ci wiadomość na pw

Opublikowano

żadna wszystkie pasują

Czyli kupuje te z aukcji, rozbieram swojego 193 na ledach wyciągam stare gałeczki i montuje nowe tak ?? Bez żadnego docinania, babrania na "kropelke" i wszystko Pasuje jak oryginał nie odstaje i nie wypada ?? Dodam tylko, że moja RNS-E jest z 2013 roku.

Opublikowano

czyli wszystko jasne :)

Pasuję p/p :) Dzięki za pomoc Tomek !

Opublikowano

Tak jak Tomek pisze wymiana jest prosta,jedyny problem jest nieraz z odkręceniem śrubeczek mocujących ekran do windy bo ponoć są montowane dodatkowo na klej.

Opublikowano

Kolega instruktor83 w swoim rns-e ma już zamontowane gałeczki i wyglądają elegancko :kox:

Opublikowano

prosze zajrzeć na mój profil :) wygląda to świetnie :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

chyba jednak sa 2 rodzaje mocowania duzej galki...

http://www.motor-talk.de/attachment/488133/DSC00339.JPG

ja mam ten sam prob u siebie- w starej galce jest duzo plytsza wypustka wew i po zalozeniu nowej galki odstaje na kilka mm i rzeczywiscie chyba trzeba bedzie skrocic ten trzpien z pierscieniem w nowej, ale jak to sie pozniej ma trzymac? stara wchodzi na zasadzie plaskiego srubokreta w srube.... nowa tylko 'obejmuje' metalowa czesc z rns. ktos to moze cwiczyl?

Opublikowano

masz gałki nie od rns-e tylko bns ma podobne i w taki właśnie sposób mocowane

Edytowane przez Tom A4