Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak nawiewu z wylotów kabinowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu przestało wiać z wylotów kabinowych. Kiedy włączam ogrzewanie to wieje z wylotów na szyby, (tego czołowego na przednią, na boczne szyby) oraz dmucha w nogi, natomiast pośrodku nie działają. Jaka może być tego przyczyna? Czy jest taka możliwość, że sterownik od klimatyzacji się zepsuł, rozregulował i można to naprawić poprzez wciśnięcie odpowiedniej kombinacji klawiszy od ustawiania temeperatury i sposobu nawiewu, aby to wróciło do normy. Czy może być tak, że układ jest zapowietrzony, czy nagrzewnica szwankuje? Wybaczcie, ale jestem laikiem jeśli chodzi o mechanikę, więc dlatego tyle pytań.

Aha, jeszcze jedna rzecz, bywało tak, że w ogóle nie grzało, tzn. leciało tylko zimne powietrze. Przez dłuższy czas tak było, później to wróciło do normy, następnie znowu przestało grzać, a teraz już grzeje. Czy to jest problem z eletroniką, czy to jest problem z nagrzewnicą?

Dziękuję z góry za udzieloną pomoc :)

Edytowane przez Shizon

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu przestało wiać z wylotów kabinowych. Kiedy włączam ogrzewanie to wieje z wylotów na szyby, (tego czołowego na przednią, na boczne szyby) oraz dmucha w nogi, natomiast pośrodku nie działają. Jaka może być tego przyczyna? Czy jest taka możliwość, że sterownik od klimatyzacji się zepsuł, rozregulował i można to naprawić poprzez wciśnięcie odpowiedniej kombinacji klawiszy od ustawiania temeperatury i sposobu nawiewu, aby to wróciło do normy. Czy może być tak, że układ jest zapowietrzony, czy nagrzewnica szwankuje? Wybaczcie, ale jestem laikiem jeśli chodzi o mechanikę, więc dlatego tyle pytań.

Aha, jeszcze jedna rzecz, bywało tak, że w ogóle nie grzało, tzn. leciało tylko zimne powietrze. Przez dłuższy czas tak było, później to wróciło do normy, następnie znowu przestało grzać, a teraz już grzeje. Czy to jest problem z eletroniką, czy to jest problem z nagrzewnicą?

Dziękuję z góry za udzieloną pomoc :)

po opisie obstawiam panel klimatyzacji. Ale może być też któryś z silniczków sterowania klapami nawiewu. najlepiej podpiąć pod VAG-a i napisz co pokazał

Opublikowano

U mnie też istnieją dokładnie takie same objawy. Kolega napisze, co mu VAG pokazał, ja jutro też zerknę co u mnie pokazuje.

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziś jadę do mechanika załatwić te sprawę. Ja nie miałem czasu wcześniej ani on... Ale 2-3 dni temu stał się cud.. Kiedy miałem zamiar pojechać do mechanika - tak, a nóż może będzie mieć czas na zabawę z moim problemem - wracając do domu z roboty, nagle zaczęło wiać ze wszytkich wylotów.. strumień powietrza leci ze wszystkich wylotów do wczoraj, nie wiem jak będzie dziś :) No, ale nie zmienia to faktu, że dziś czeka mnie wizyta u fachowca. Dam znać co wyszło.

Witam, po jakimś czasie. Niestety nie było mnie przy naprawie, ponieważ musiałem zostawić auto i dopiero drugiego dnia dopiero je odebrałem. Na "wycinku" z naprawy widziałem, że było tam coś o przepięciach i został wymieniony cały sterownik. Wczoraj jechałem autostradą i przy sporych prędkościach miałem kolejny problem z grzaniem. Po prostu leci zimne powietrze. Filtr kabinowy w międzyczasie został wymieniony - był problem z zaparowywaniem szyb. Jutro, bądź pojutrze będę nim znowu jechać przy niższych prędkościach i wtedy powiem, czy wtedy też jest problem z grzaniem. Czy to normalne, że przy wysokich prędkościach trudniejsze jest i dłużej może trwać nagrzewanie?

Opublikowano

Normalka, zaslon sobie chlodnice

Opublikowano
  • Autor

A jak to zrobć? Zasłaniasz chłodnicę tekturą, czy lepiej jest zasłonić wlot na masce za logo Audi? Czytałem, że lepiej jest właśnie zasłonić wlot, a nie samą chłodnicę.

Opublikowano

Witam ja mam problem u Siebie audi a4 b5 1.9 tdi . od 2dni gdy odpalam auto nie chodzi mi nawiew wg ale gdy otwieram maske i nią trzasne to odrazu zaczyna działać normalnie Wiecie gdzie tkwi problem i co sprawdzić ? .