audikon 0 Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Dzisiaj zakładałem ramki do licznika. Ściągam przód a pod spodem pokazują mi się 2 dodatkowe pola woltomierz i temperatura oleju. Tak jest w oryginale czy ktoś coś z licznikiem kombinował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baszmak7 1 Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 kombinował na milion % np:zmieniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes A4 4 Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 Poprostu ktoś kupił chciał zmienić ale podłączyć nie umiał wiec zakryl ori szybka o tak o to masz mod w prezencie Link to comment Share on other sites More sharing options...
audikon 0 Posted December 12, 2014 Author Share Posted December 12, 2014 To muszę dokupić wskazówki i szybkę inną No i poszukiwania zaczynam jak to ogarnąć żeby działał woltomierz i temperatura oleju. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek70 104 Posted December 12, 2014 Share Posted December 12, 2014 (edited) Voltomierz powinien działać od razu po podłączenia licznika, a do temp.oleju musisz dołożyć czujnik. Szukaj pod maską w okolicy zbiornika wyrównawczego przewodu biały z niebieskim. On idzie do czujnika oraz pod licznik, kostka 4 pin a wykorzystany tylko jeden pin. Eta wsjo i rabotajet. Edited December 12, 2014 by jacek70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
audikon 0 Posted December 13, 2014 Author Share Posted December 13, 2014 (edited) Jak bym chciał wymienić ten licznik na pełny fis to dokupując coś takiego z manetką http://allegro.pl/licznik-audi-a4-b5-lift-1-9-tdi-pelen-fis-idealny-i4872452640.html będzie większość rzeczy od razu działała ? Edited December 13, 2014 by audikon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bose 0 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Zapewne nikt Ci nic nie zmianiał. Tarcze takie wychodziły (z tego co wiem, bo sam tak mam i nie tylko ja), po prostu nie masz wskazówek ani silniczków w środku. Co do fisa, to jest temat i to oooobszerny, więc zapraszam do działu Warsztat Po krótce: Zegary + manetka + kodowanie kluczykó (immo) = połowa sukcesu. Do tego dochodzą inne kostki zegarów plus czujniki Akurat będę u siebie zakładał fisa w przyszłym roku (jak tylko warunki pogodowe się poprawią) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek70 104 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Jeśli jest tyle braków, czyli : silniczkach, wskazówki,obudowa,do tego czujnik i robota to już lepiej raz a porządnie wydać kasę i modlić pełny FIS. Satysfakcja gwarantowana . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bose 0 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Zgadza się. Tym bardziej, że w internecie dostępny jest pdf z ponad 100 stronami,, gdzie znajdują się opisy i zdjęcia co krok po kroku wykonywać. Jeżeli kolega ma sprawne zegary, to jeszcze ma wybór, mi się trafiły Jaeger'y, więc obrotomierz i pręskościomierz żyją własnym życiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
audikon 0 Posted December 13, 2014 Author Share Posted December 13, 2014 (edited) Zgadza się. Tym bardziej, że w internecie dostępny jest pdf z ponad 100 stronami,, gdzie znajdują się opisy i zdjęcia co krok po kroku wykonywać. Jeżeli kolega ma sprawne zegary, to jeszcze ma wybór, mi się trafiły Jaeger'y, więc obrotomierz i pręskościomierz żyją własnym życiem Z działu warsztat wątek czytam od wczoraj ale jeszcze mi się nie pojaśniło Ma ktoś link do tego PDF-a ? Dzisiaj doszła manetka tempomatu z wiązką i wiązka podgrzewanych foteli z panelem klimatronika. Będzie po świętach zabawa ! Do tego czasu muszę teorie opanować Edited December 13, 2014 by audikon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bose 0 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 (edited) http://chomikuj.pl/soulmaster3m/VAG+AUDI+VW+itd/Wymiana+FIS/Zamiana+p*c3*b3*c5*82+FIS+na+Full-FIS,3558664356.pdf Widzę, że kolega powoli się wkręca w grzebanie Edited December 13, 2014 by Bose Link to comment Share on other sites More sharing options...
audikon 0 Posted December 14, 2014 Author Share Posted December 14, 2014 (edited) Mam już tyle lat tą fure i dopiero ostatnio przeczytałem, że 2 rzeczy których tak bardzo mi brakuje mogę sobie dołożyć sam w normalnej kasie.Model mam dobrze wyposażony 4x el szyby, parktronik, xenon wszystko ori a grzanych foteli i tempomatu nie było Edited December 16, 2014 by audikon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts