Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa przednie światło mijania pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .
Zwracam się do Was panowie z kolejną prośbą o pomoc , liczę że w tym przypadku też mi pomożecie .

Od razu przejdę do sedna sprawy.
Ostatnio wysiadam z samochodu żeby otworzyć garaż i okazało się że prawe światło mijania z przodu nie działa , mówię sobie no nic pewnie żarówka , jednak wymiana żarówki nic nie dała , a na pewno nie była uszkodzona bo była wkładana do drugiej lampy i działała.
Ojciec elektryk, który jest już w podeszłym wieku i za jego czasów nie było takich samochodów , przełączył mi lampy jakimiś kablami tak że lewa świeci a prawa nie , i mówi że to przetwornica .
Więc zgłaszam się do Was , czy na pewno diagnoza jest prawidłowa ? Jako że nie jestem jakoś specjalnie zamożny nie chce wywalać kasy w ciemno. W dodatku nie wiem nawet jaką kupić , moje lampy z przodu to te liftowe ( Valeo ?) z ksenonami.
Nie wiem czy te przetwornice na ksenon się czymś różnią , czy po prostu muszę kupić tę od Valeo , i za ile wyrwe takie coś na jakimś szrocie , bo ceny za przetwornice na allegro przerażają ..

Przepraszam za chaos w wypowiedzi jednak jestem kompletnie zielony w tych sprawach spróbowałem to wytłumaczyć na takim poziomie na jakim umiałem i licze że ktoś mi pomoże.

Opublikowano

Skoro stwierdził ze to przetwornica to chyba sprawdził czy wgl do niej dochodzi zasilanie jeśli dochodzi to nie masz juz czego gdzie indziej szukac.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Jako że mam teraz trochę wolnego mogę się w końcu zabrać za tą lampę.
Może mi ktoś napisać czym kierować się w zakupie przetwornicy? Czy każda przetwornica od moich poliftowych Valeo będzie pasować?
W ostateczności zdecyduję się na regeneracje

Opublikowano

Jeszcze bezpiecznik sprawdź dla pewności ;-)

Opublikowano
  • Autor

Bezpieczniki posprawdzane , 100% przetwornica ;/