michalfm1 1 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 (edited) Witam. Mam problem z spryskiwaczami reflektorów (nie działają) i nie wiem co jest tego przyczyną... Na szybę spryskiwacz działa, a spryskiwacze się nie wysuwają, sprawdzałem też bezpieczniki... ale nie wiem dokładnie który jest za to odpowiedzialny (sprawdzałem 37 i 38, ale są ok).. Dodatkowo mam problem z tylną klapą otóż po otwarciu jej nie pokazuję mi, że jest otwarta klapa bagażnika oraz nie działa podświetlenie w bagażniku dopiero zaczyna działać po przełączeniu przycisku na on. Dodatkowo po przekręceniu kluczyka mam włączone światła nawet jak są w pozycji 0 - da się to jakoś wyłączyć ? Bardzo proszę o pomoc jak mogę to rozwiązać ew co sprawdzić... Edited December 13, 2014 by michalfm1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegolas 0 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Poszukaj na forum jest pełno o tym. Po pierwsze na pewno doczytałeś, że spryskiwacze ref. zadziałają na włączonych światłach. Słyszysz czy pompka się załącza? może zatarta...jest wiele przyczyn... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalfm1 1 Posted December 13, 2014 Author Share Posted December 13, 2014 Poszukaj na forum jest pełno o tym. Po pierwsze na pewno doczytałeś, że spryskiwacze ref. zadziałają na włączonych światłach. Słyszysz czy pompka się załącza? może zatarta...jest wiele przyczyn... - tak na włączonych światłach sprawdzam, kurka no słychać, że coś tam pompuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek70 104 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Możliwe że pompka już słaba i jak to się piszesz coś tam pompuje jednak nie ma siły aby zrobić takie ciśnienie które wysunie spryskiwacze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalfm1 1 Posted December 13, 2014 Author Share Posted December 13, 2014 Możliwe że pompka już słaba i jak to się piszesz coś tam pompuje jednak nie ma siły aby zrobić takie ciśnienie które wysunie spryskiwacze. - i co teraz? Trzeba zmienic ją? A co do klapy bagażnika to jak rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitroo 22 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Sprawdź mikrostyk w zamku tylnej klapy. A światła w pozycji 0 to nie czasem kodowanie na Skandynawię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOLI 2 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Dokładnie, światła w pozycji 0 to włączony tryb skandynawski, wiem bo wczoraj sam to wyłączałem, w dziale "diagnostyka vag" masz ładny opis jak się tego pozbyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts