dominio_1 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam wszystkich Jestem tu nowy Od jakiegos czasu jestem posiadaczem audi a4 b5 1.8 T (jestem zadowolony z tego auta) Mam pytanie bo dopiero co ucze sie tego auta. Od momentu zakupu auta faluja obroty na biegu jalowym (ale nie duzo mianowicie okolo 950 do 850 obrotow). Ostatnio zauwazylem ze mam wielka dziure w tlumiku a wiec czy mozliwe jest ze faluja obroty od tego dziurawego tlumika ? Dziekuje pozdrawiam
Homiczek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 szanse maleńkie. raczej silnik krokowy do przeczyszczenia
TyBucu Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zalezy gdzie ta dziura. Jak przed lambda to mozliwe ze faluja.Falowanie najczesciej to problem z przeplywomierzem, przepustnica, lub dziurawym dolotem.Tlumik ogarnij, a z falowaniem zapnij kompa i bedzie wiadomo co tam siedzi.
dominio_1 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2014 no dziura jest wielkosci pilki do recznej w tlumiku koncowym ok sprawdze to na kompie ale jak sprawdzalem na kompie kilka tygodni temu to mialem tylko bledy z sondy 2 (podgrzewanie sondy ) wymienilem ją bo zakladalem gaz i trzeba bylo
jacek70 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 To na pewno nie jest wina dziury w tłumiku. To bardziej wina przepustnicy lub sondy. Podepnij vaga i sprawdź błędy.
Rekomendowane odpowiedzi