Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[a6 c6 2.0 tdi CAGB] avant s-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto moj nowy nabytek - a6 c6 2.0 tdi 2009 136 ps CAGB.

Przebieg 100 tys km,kupiony u dilera w Belgii gdzie mieszkam,za pomoca programu Audi My Way.

Wyposazenie :

Zawieszenie 1BE -20mm.

Kola 17 cali.

Fotele S-line alcantara.

MMI 3g low, 2xsd, 6xcd, nawigacja dvd.

Bixenon oraz ledy przod i tyl.

Kierownica i galka s-line.

Szczotkowane aluminium zamiast plastikow.

Lakier Daytona Grey.

Reszta chyba standardowo to co w c6.

Przesiadlem sie z a6 c5 2004 1.9 tdi multitronic.

Wrazenia po przesiadce :

Bardzo cichy i kulturalny diesel,praktycznie bezwibracyjny.

Sztywniejsze zawieszenie - z jednej strony mniej komfortowe ogolnie ( z racji zawieszenia 1BE -20mm,ale lepiej wybiera dziury pojedyncze dziury) z drugiej strony prowadzenie 100% lepsze. Duzo lepszy uklad kierowniczy. Ciche zawieszenie.

Materialy,wykonczenie,design,sposob zamykania sie drzwi - przepasc na korzysc nowszej generacji.

Duzo lepsze reflektory.

Mega wygodne fotele.

Czujnik deszczu - dziala wspaniale.

Spalanie na podobnym poziomie,srednio pali ok 7 litrow - poprzednie auto palilo 6,7l.

Gorsza widocznosc.

Rewelacyjna fabryczna nawigacja bijaca na glowe wszystkie tomtomy i inne wynalazki.

Dobre fabryczne audio.

Zmiana samochodu bardzo pozytywna,jest ogromna roznica na korzysc nowego.

IMG_6258.jpg?psid=1

IMG_6271.jpg?psid=1

IMG_6263.jpg?psid=1

IMG_6279.jpg?psid=1

IMG_6282.jpg?psid=1

IMG_6275.jpg?psid=1

IMG_6257.jpg?psid=1

Edytowane przez danolek

Opublikowano

Ładny, pogratulować i bezawaryjności :thumbup1:

Opublikowano

Witaj w klubie ;) Gratki zakupu i powodzenia w modach:) Bezawaryjnosci zycze!:)

Opublikowano

najlepszy kolor :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje Panowie za dobre slowo :) Narazie jedyny mod jest taki,ze wymienilem zarowki h11 w przeciwgielnych na bardziej biale ( byly fabrycznie zolte co przy funkcji leaving/coming home wygladalo nieciekawie z bialymi LED) Philips Crystal Vision. Jest o wiele lepiej,jednak dalej nie sa one sniezno biale,maja niebieskawa poswiate - polamalam przy okazji jeden zaczep przy maskownicy przeciwmgielnych :/

Moze w przyszlosci zmienie jeszcze na Philips Diamond Vision.

Kolejny mod w planach to montaz fabrycznych mocowan bagazu ( musze poszukac na ebay albo allegro) oraz wymyslic jakis pojemnik na rzeczy typu olej na dolewki itd do kola zapasowego z racji tego ze nie ma schowkow w bagazniku w boczkach ( tylko jeden 'zewnetrzny' z siateczka - w a6 c5 byly schowki pod przykrywkami w boczkach)

Myslalem jeszcze o podswietleniu LED tablicy rejestracyjnej z audi A5 ale naczytalem sie sporo i opinie sa podzielone - raz ze czesto nie dziala,trzeba podginac blaszki,a jak czasem nie zadziala to i po powrocie na fabryczne oswietlenie blad tez sie utrzymuje, a dwa ze lampki 'migaja' ze wzgledu na to,ze komp co jakis czas sprawdza zarowki ktorych tam nie ma i wtedy LED'y migaja - takie cos odpada.

Edytowane przez danolek

Opublikowano

ładny kolor i dobre wyposażenie. Co do tablicy to nie starcza same żarówki led smd?

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi sie ze zasada jest ta sama - bedzie migac jako ze sterownik sprawdza,czy zarowki sa dobre,a czas reakcji dla LED jest tak krotki,ze beda blyskac. Podobno pomaga przekodowanie...ale to juz kombinacja zwlaszcza tu gdzie mieszkam :)

Kolorek i wyposazenie rzeczywiscie sa idealne :)

Edytowane przez danolek

Opublikowano

kup same zarowki led dobrej firmy i nie bedzie bledow ani blyskania ;) zerknij w moim watku, wymienilem cale oswietlebie wew. + podswietlenie rej. + halogeny i zero bledow. ponad rok juz swieci ;) powodzonka

Opublikowano
  • Autor

Ok Maniek,przesledze Twoj temat i zmienie przynajmniej podswietlenie tablicy bo wyglada dziadowsko ;)

Opublikowano

piękny kolorek :) gratki zakupu no i jeszcze po lifcie :D

Opublikowano

Ok Maniek,przesledze Twoj temat i zmienie przynajmniej podswietlenie tablicy bo wyglada dziadowsko ;)

Ja mam u siebie w C6 2010 takie LED-y i nie wywala żadnych błędów

IMG_5145.jpg

4H0943021

4H0943022

do dostania na getem.pl

Edytowane przez rutek7

Opublikowano

pasują p&p czy trzeba wtyczke zmieniac??

Edytowane przez peter22

Opublikowano

Wszystko pasuje .

Opublikowano

dzięki zamówiłem ;o)

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Harry, kolorek idealny, tylko takiego szukalem i tylko po lifcie :)

Panowie ja tez zamowilem te ledy od a5 w ASO,zobaczymy jak bedzie dzialac,w nast tygodniu powinienem miec.

Zamowilem tez uchwyty na torby z zakupami,bo wiecznie sie walaja po bagazniku

http://shop.autopartsveghel.nl/nl/0556617-6y5867615cqtc-tassensteun-kofferruimte-zwart-div-audi-modellen-bj-02-heden.html

Bede tez bral sie za montaz subwoofera,po 2 tyg jazdy bez skrzynki nawet zona stwierdzila,ze nie gra jak powinno ;)

W zwiazku z tym moze mi pomozecie?

Mam w bagazniku jedynie szara skrzynke 'radio box' nie ma wzmaka. Glosniki aktywne, DSP, MMi 3g low.

Chce kupic taki adapter :

http://www.acb.no/pdf/1572.pdf

wpina sie go przed wzmaka do swiatlowodu,potem spowrotem do wzmaka a z drugiej strony mamy rca.

Jednak caly problem w tym,ze nie mam wzmaka w schowku w bagazniku.

Na logike jednak wyglada,ze do 'radio boxa' wchodzi tez swiatlowod z wtyczka - moze zasada instalacji jest ta sama i moge to wpiac przed ta radio skrzyneczka? Chyba chodzi tylko o to samo zeby wyciagnac ze swiatlowodu sygnal.

Kolejna sprawa w ktorej chcialbym zasiegnac porady :

Jak ruszam rano gdy auto jest zimne na jedynce i wstecznym czuje wibracje/szarpanie - ewidentnie od sprzegla. Zwlaszcza,jak wyjezdzam z garazu podziemnego pod gorke. Jak auto robi sie cieple,problem zanika ( calkiem jednak nie ustepuje). Dodatkowo jak auto jest zimne ciezko jest wrzucic jedynke po wyrzuceniu na luz np. na swiatlach.

Jade za tydzien do ASO z tym,jako ze auto jest na gwarancji,ja obstawiam sprzeglo do wymiany. Myslalem tez o dwumasie,ale nic nie stuka nie telepie nie ma zadnych niepokojacych odglosow.

Problem jest taki ze mam gwarancje w ASO,w ktorym kupowalem auto a jest to 80km ode mnie i jak przyjade,bede mial auto cieple i za bardzo nie pokaze,jak to wyglada. Chyba zostawie auto,wezme samochod zastepczy i wroce rano zademonstrowac im gdzie jest problem.

Kolejna rzecz - jak auto postoi 2-3 min na biegu jalowym temperatura zaczyna spadac z 90 do 75-80 st. Termostat do wymiany?

Edytowane przez danolek

Opublikowano

Dzieki Harry, kolorek idealny, tylko takiego szukalem i tylko po lifcie :)

Kolejna rzecz - jak auto postoi 2-3 min na biegu jalowym temperatura zaczyna spadac z 90 do 75-80 st. Termostat do wymiany?

różnie to może być , albo czujnik temperatury , termostat , jedynie do kompa i może wpadnie jakiś błąd

Opublikowano
  • Autor

Bede za tydzien na serwisie obczaje w takim razie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witaj,

gratuluje zakupu fajny kolor i wyposazenie

mysle o zakupie a6 ale 2.0 177 PS, u ciebie widze 136 PS i jestem ciekaw jak sie czyms takim jezdzi szalu chyba nie ma albo?

Wszyscy odradzaja mi ten 2 litrowy silnik, i mowia by brac 3.0 w dieslu albo 2.4 w benzynie.

Co zauwazylem te 136 konne wersje maja bogate wyposazenie - czyzby z mysla dla seniora :).

Z gory dzieki za info

Edytowane przez piteras

Opublikowano

Bierz 2.0 po lifcie turbo CAHA lub GTB i masz ponad 200 KM a przy normalnej jeździe spalanie bez zmian