Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ruter 3g + modem LTE - co kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak jak w temacie, potrzebuje zakupić router + do niego modem USB. Generalnie routery LTE są jeszcze drogie, więc chce kupić router 3g i do tego modem LTE, który w razie potrzeby "szybkości łącza" będę mógł włożyć bezpośrednio do komputera. I teraz pytanie co kupić? Ruter ma mieć wifi, które ma działać dobrze w mieszkaniu 64m2. Nie chciałbym przekroczyć kwoty 300zł.

Może ktoś z was użytkuje coś takiego i może podzielić się własnym doświadczeniem.

Pozdrawiam,

Łukasz

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano

mam odpalone lte na netgear wnr3500l + tomato usb i jakis modem lte na usb ktory dawany byl niedawno w promocji w play. wszystko dziala bardzo dobrze, zasieg wifi mam w troszeczke wiekszym mieszkaniu bardzo dobry (b/g/n, pracuje na n). dla swietego spokoju mozna podlaczyc modem do huba usb z wlasnym zasilaniem.

tego netgeara kup w wersji v1 - jest tansza ale ma mniej ramu. mnie wersja v1 w zupelnosci wystarcza do obslugi ruchu biezacego i dwoch zawsze aktywnych tuneli vpn

Opublikowano
  • Autor

kolego a możesz mi podać dokładny model modemu USB który ty posiadasz, bo na stronie netgear'a nic nie piszą o kompatybilności modemów USB z routerem, a podobno nie wszystkie modemy działają na routerach. No chyba, że aby działał w ogóle jakiś modem to trzeba wrzucić na ten router tomato??

Opublikowano

Tomato to altetnatywne oprogramowanie dla tego routera. Na allegro mozesz kupic ten sprzet z juz zainstalowanym. Oczywiscie ze na stronie nic nie pisza bo przy oryginalnym sofcie ten router nie wspiera modemow

Opublikowano
  • Autor

a wiesz może gdzie mogę poczytać jakie modemy będą wspierane przez router po wgraniu firmware'a tomato??

Opublikowano

Szczerze to nie :D ja mialem kilka lezacych w domu, zadzialal pierwszy z brzegu :) jesli to moze poczekac to niedlugo bede jechal tam gdzie stoi ten router i sprawdze co za modem jest tam wpiety

Edytowane przez marcindlug

Opublikowano
  • Autor

mogę poczekać, router i modem będę kupował dopiero po nowym roku, bo obecnie do końca stycznia mam net od dotychczasowego dostawcy.

Opublikowano

modem ktorego uzywam to huawei e3272. tak jak napisalem wczesniej - warto dokupic hub usb z wlasnym zasilaniem do uzywania modemu lte razem z routerem. dodatkowo mozna podlaczyc jeszcze drukarke i udostepnic ja w sieci domowej :)

Opublikowano

Najlepiej z Plusem [emoji12]