Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana tranzystora w sterowniku Vp44 a błąd 1441(G210)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,chciałem się podzielić swoimi doświadczeniami w kwestii dwóch błędów,brak komunikacji ze sterownikiem pompy VP44 i czujnik niskiego poziomu paliwa

Mój przykład:

Jadąc trasę 700km wiesz że Twoje 2.5TDI powinno śmiało przejechać więc fruu.... Przy połowie baku nagle migająca kontrolka świec żarowych i nagła śmierć motoru(dla nie których od razu wiadoma sprawa :grin::facepalm: )

Podejrzenia:

Nosz kurwasz twasz :rant: 200km od domu a mi pompa siadła :(mam kompa ale jak zwykle kabel został w domu :ranting::facepalm: .O koszty nie pytajcie(bo się baba uparła :facepalm: )

Działania u mechanika:

Akurat w moim przypadku,jako biedny Polak :decayed: pomyślałem trzeba kombinować,więc szybko do elektrycznego w Krk(ufff akurat w PL :D )znalazłem extra sklep kupiłem od razu 5 tranzystorków(teraz nie wiem po co,ale kto wie :wink: ) i zadowolony do mechanika :banan: mając w ręku IRLR3705z(w aucie był IRL2905l :kwasny:) .Po przejrzeniu parametrów wydaje się lepszy ale czy nie uwali elektroniki dalej :naughty:.Oj tam oj tam i tak uwalona :grin:

DSCN2027.jpg

I się zaczęło co ma być to będzie,plan był taki 30 min. pracy i pewnie będzie odpalony :D.Nożykiem tzw. skalpelem docinamy brzegi plastikowej pokrywy zaizolowanej silikonem :wink:

DSCN2028.jpg

W trakcie sorki ale nie zdążyłem zrobić fot starego bo się prawie rozsypał :facepalm:

DSCN2030.jpg

Już po operacji obsadzenia tranzystorka IRLR3705z na miejsce.Nie przyklejałem go jak na różnych filmikach,decyzja była jedna obsadzić go na paście do radiatorów itp.Ogólnie dobry produkt nie przewodzi prądu i odprowadza temperaturę(i otto lotto :kox: )
później już tylko przylutować nóżki na przemian(na prawie każdym filmiku można to zobaczyć jak) i na koniec znowu pasta do radiatorów odprowadzająca temperaturę :wink:

DSCN2031.jpg

Wybaczcie jakość,podniecenie nie znało czasu przed odpaleniem :decayed: .Na koniec,oczyścić resztki silikonu z rowków na pokrywę plastikową którą docinaliśmy wcześniej(oczywiście samą pokrywę :P ) nakładamy nową warstwę(ja akurat użyłem reinz :D )silikonu do powyżej 300 stopni C.Nadmiar rozsmarować po rowkach(oczywiście nie przesadzajcie z silikonem dużo nie trzeba)aby uszczelnić do końca komorę z układem (nazywam ją krypta nagłej śmierci :grin: ).

Pierwsze odpalenie:

Nie odpalił :facepalm: nawet nie zagadał,błędów nic(moja głupota że wszystkie skasowałem na początek :facepalm: )ale szybko myśląc........ był g210 kuzwa i mam pół baku hmm.Pompka w baku na górę inaczej tego nie widzę.

Walki co nie miara(tak nie udanego miejsca w COOO nie chcę widzieć 3 raz)Sorki ale fot nie mam akurat byłem na bigosie w domu jak cały kosz wyszedł o to walka z wkładaniem :grin: (na pokorę każdemu mechanikowi :P )

DSCN2033.jpg

DSCN2032.jpg

Wyjęty kosz pokazał zmorę osyfionego układu paliwowego,zablokowany pływak(G210 :ranting::rant: ) i cały koszyk w jakiś dziwnych farfoclach (chyba się wrócę do lat 80/90 i kupię lejek z sitkiem :wink: .Po wyczyszczeniu i włożeniu go z powrotem do baku próba odpalenia nie daje rady po 3 razie odpalił ale trzymałem go na około 2tyś. obr/min (bez jakiegoś pałowania) aby przepchnął wsio bąbelkowe zło jak najszybciej :grin:

Powód całego zamieszania:

Jak doszliśmy do końca to wszystko zaczęło się w baku tzn syf z baku ja robiąc trzeci tysiąc kilometrów w ciągu 3 dni i zjeżdżając do końca bak sam uciąłem na siebie bata :facepalm: (poniekąd) g210 nie odpalał pompki do pompy leciało powietrzei na końcu utarł się tranzystorek na sterowniku :facepalm: .

Polecam jednak jazdę powyżej 1/2 na trasie a nawet więcej dla osób poruszających się po mieście

Co najważniejsze z tej historii,nie dajcie się zrobić pompiarzom mechanikom i innym osobą na 2600zł bo można coś zrobić za 150zł i oczywiście +transport do miejsca docelowego(aby nie robić tego na -10C;-20C :grin: )

Pozdrawiam i życzę szerokości Krzysiek :wink:

Tak w Nowym Roku.jak się zaświeci to lać do pełna :grin:

Edytowane przez KrzysiekA4

Opublikowano

niestety prawdoopodobnie moja pompa dzis powiedziała papa, ale błędów brak, elektronicznie sprawna, nie zasysa paliwa, po zapowietrzeniu przez pękniety zaworek na filtrze, nie jestem w stanie odpalić, odpowietrzone sposobem z linków przez przelew z wyciąganiem bąbli z paliwem,

na wtryski nie podaje,

Opublikowano
  • Autor

Robert, nie odpalające auto nic Ci nie wskaże(pisałem że pochopnie skasowałem błędy :P) musi odpalić aby nabrał błędów :wink: (a czym?? :P )dlatego napisałem że błąd zaczyna się od baku a kończy na pompie a każdy myśli że przewody itd,

Jak dla mnie durnotą szwabów było zrobić pompkę w baku która na podstawie g210 pompuje paliwo do koszyczka,jak patrzyłem aż się przelewa poniżej 1/2 :grin: poza tym syf zostaje w koszyczku,bez drenażu czy coś innego :kwasny::facepalm: .Zacierający się pływak od syfu zaciera CAŁY UKŁAD :facepalm:.

Dając pompę do regeneracji 2,6k :facepalm: mówie :hi: ja mam 4.9zł i czyszczenie układu :P 105zł dziękuje :wink: *******(te gwiazdki,plus koszty transportu w dobre miejsce :wink: ),auto hula nawet lepiej,PROSZĘ NIE NA REZERWIE,bo koszty w warsztacie was zjedzą(u pseudo mechaników) :facepalm: :D. :grin:Później gadka że 2.5 TDI chu......nia :kox:

Daj błędy jak masz?? i zacznij od baku nie od pompy :P bo możliwe że tam tkwi problem prawie dorosłego auta :grin::wink: tranzystorek dostaniesz odemnie gratis(plus przesyłka w twej kieszeni)ale go uruchomisz na 100% nie daj się zrobić na regenerację.Zdaje mi sie że przekłamują i chcą kase!!!!! i wydmuchana sprawa :kwasny: bo nikt nie wie o co kaman :facepalm: :grin:ja już zapłaciłem i wiem :P

Robert mój tel do 3.01.2015

516833807

Później tylko NL

Opublikowano

Robotę żeś odpierdzielił zdrową :banan: :banan: :banan::hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

Wiesz ze połowa pompiarzy i mechaników już poluje na Ciebie :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Laweciarzy pominąłeś :grin: Ja chce pokazać że VP44 nie do końca zła choć wadliwa,jak słabo dolewasz :P tak masz,bo myślałem że w NL a tu c**jnia :facepalm:

Dbasz o nią i będzię służyć tylko jak?

10 przykazań diesiela a będzie uzdrowiony diesel na wieki wieków diesel :lol:

Opublikowano

Bardzo dobrze że są tutaj jeszcze osoby które utrą noska pseudo mechanikom i "specjalistycznym" serwisom.

Ps. Mój plan na ten rok to rozłożenie swojej skrzyni AG4, nagranie filmu demontażu a potem jak zmontować taką skrzynię.

W polsce jak się słyszy uszkodzony automat lub problem z automatem to każdemu przychodzi do głowy myśl, za przeproszeniem: "trzeba wy*bać kilka tys. zł" a tak naprawdę za połowę ceny którą woła "wyspecjalizowany serwis zajmujący się ASB" wymienimy w skrzyni więcej niż wymaga usunięcie usterki/awarii.

Edytowane przez Hezen

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

panowie, w sprawie pompy zadam inne pytanie,

grupa 001 w egine, blok 2 i 3, dawka paliwa i czas wtrysku,,. oczywyscie 2.5 tdi

jakie macie wartości na ciepłyym i zimnym, bez klimy i czy wieksza wartośc w bloku drugim oznacza większą ilosć paliwa wtryskiwanego czy odwrotnie???