Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A2 2004. Z Zetorka na Traktorka, 1.4 TDI 90KM. Sprzedany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Historia z zetorkiem się zakończyła, pora rozpocząć coś nowego.

Tym razem przesiadłem się z Zetorka na (dosłownie) Traktorka. Audi A2, poliftowe, rocznik 2004, silnik 1.4 TDI o mocy 90KM. W porównaniu do wersji 75KM obecny silnik jest odprężony, ma mocniejsze pompki, VNT, dwumasa i wiele innych usprawnień. Wbrew obiegowym opiniom silnik nie jest jakoś przesadnie głośny a zawieszenie jest, jak to Trepkowa powiedziała: "miodzio"! Lekko twarde aby samochód pewnie się na zakrętach trzymał i odpowiednio miękkie aby nie czuć, że po studzience się przejeżdża ?

Samochód sprowadzony z Belgii, od kobiety która była jego jedynym właścicielem. Utrzymany należycie, w czystości i porządku. Przejechane 173 tys km i jest to przebieg jak najbardziej prawdziwy. Wszystkie dokumenty, łącznie z instrukcjami do radia. Koło zapasowe nigdy nie używane. Lakier ori, szyba przednia wymianiana oraz prawy reflektor (na ori z 2011r). Reszta ori.

Kilka zdjęć:

1a83d5919fedcb47m.jpg e79b00d05f412517m.jpg f6fc8e1a001aef35m.jpg 38aebbd13a80e21cm.jpg 3f4701b15ba6cc84m.jpg b68202e8dc7cb996m.jpg

1bb8cfe3b93c5d8cm.jpg 40f66d639ef483c0m.jpg 3d16e64653a41a93m.jpg 71ba85921a4b0540m.jpg 16dde7266afbe967m.jpg d464cc6289f17822m.jpg

b124e550595464bam.jpg 27a3bcc477a756a8m.jpg 05d4de8a22f48238m.jpg cda434ccd9a68f63m.jpg 5d7328843342b0f0m.jpg

Środek bez przetarć, zadrapań, uszkodzeń. Nie palone. Normalnie super :)

Z wyposażenia to standard:

- alufelgii

- 4 x airbag

- climatronik

- ESP, ASR itp

- tarcze z tyłu, z przodu wentylowane

Co do planów to wielkich zmian nie będzie. Ot kilka chromów z pakietu S-Line, tempomat. Może FIS... Kiedyś wygłuszę drzwi, podłogę, trafi lepsze audio. Może jakiś program na 110KM. No i aluski 16/17 cali na lato, obecne zostają na zimę.

Edytowane przez trepek

Opublikowano

się doczekać wiosny nie mogę :kox: Ale jeździ się supcio. Już próbowałam :naughty:

Opublikowano

Ale to dla Basi czy ty będziesz nim śmigać ?

A dobra już doczytałem :D

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie :) może się to dziwne wydać ale A2 wcale nie jest małe w środku. Z tylu np. A3 jest duzo mniejsze od A2 jak chodzi o przestrzeń na nogi (tylko do A2 z tyłu wchodzą dwie osoby).

Opublikowano

no nareszcie :banan: w sobote moze obkukam na zywca :hi:

Opublikowano
  • Autor

Zapraszam :-)

Opublikowano

O proszę, gratki ;-)

Opublikowano

ładne autko :D

Opublikowano
  • Autor

A dziękuję :-)

Docelowo to ma być podstawowy samochód a za jakiś czas (2 lata) myślę o kupnie jakiejś krowy typu A6/A8.

Opublikowano

A na co Ci taka krowa?

Naciapane z kanalu...

Opublikowano
  • Autor

Do wygodnego jeżdżenia ;-) Na jakiś zlot, gdzieś dalej na wakacje. A2 już mam jako samochód codziennego użytku (i pod tym względem spełnia się idealnie, wiele w tym samochodzie ciekawych przemyśleń i rozwiązań), mały z zewnątrz, wszędzie zaparkuje w mieście, nie zardzewieje od soli na drogach. Pali tyle co nic a jak trzeba to 90KM w budzie ważącej niecałą tonę potrafi zadziwić :-) Chociaż marzy mi się program na 110KM albo i lepiej.

Edytowane przez trepek

Opublikowano

Cześć, fajny maluch... Szukam dla żony A2 tylko zastanawiam się czy w ten bagażnik zmieści się głęboki wózek bo dziecko w drodze... Ew. wszystkie A2 mają dezaktywatory poduszek ? Tak żeby dziecko w nosidełku z przodu a tylne fotele złożone jak by się wózek jednak nie zmieścił... ??

Opublikowano
  • Autor

Nie wszystkie A2 mają dezaktywator poduszki a przynajmniej ja u siebie jej nie zauważyłem ;-)

Do bagażnika wózek powinien wejść, przynajmniej opona 15'stka wchodzi jak się ją położy.

Opublikowano

120kM/260Nm jest jak najbardziej do zrobienia, żona sasiada ma z takim samym silnikiem jak Twój i jest po virusie

fajny pierdzibąk, ekonomiczny i sprytny tak samo w miescie jak i na trasie

Opublikowano
  • Autor

Tylko 260NM? Przecież w standardzie ma ten silnik 230NM ;-) Zobaczymy co przyszłość przyniesie, jaki virusik.

Ale przynajmniej wkońcu ktoś pozytywnie napisał o A2, może dlatego, że miałeś styczność z tym samochodem.

Opublikowano

jutro go podpytam, wydawalo mi sie że podał taki 260Nm.... :huh:

a moze cos mu sie poyebało

Opublikowano
  • Autor

Popytaj :) może ma wersje 75KM to tam programem dobijesz do 100 i coś ok 260Nm. Przy wersji 90km mysle ze 300NM pęknie bo mocniejsze pompki są, wieksze turbo z vnt i większe sprzęgło.

Opublikowano

ma ATLa, pamietam bo robi u mnie serwis tego gada

Opublikowano
  • Autor

Cos problematycznego z wiekiem wychodzi?

Opublikowano

nie, nic sie nie dzieje, tylko tematy eksploatacyjne

filtry oleje klocki tarcze paski, cos w zawieszeniu, rozrzad