massielo15 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam. Mam sprowadzone z holandii Audi A4 B5 1.6 benzyna nie pamietam rocznika ale wiem ze to jest pierwszy wypust tego autka. Sprowadzone z za granicy. Ok krótko i na temat. Auto miało zablokowany immo. byłem u mechanika w holandii (u polaka) i wyjął mi cały moduł z immo. gdzieś koło licznika sie znajdował. wszystko było ok Przyjechałem nim do polski, jedził bez problemu. Pewnego dnia potrzebowałem wyciągnąc aku. na drugi dzien go zakładam i auto odpala na 2 sek. i gaśnie tak jak na począdku. Na liczniku nie pokazuje sie kontrolka immo. Teraz co wiem na pewno: komputer odłącza iskre a dokładnie impuls do cewki, od samego komputera (badałem miernikiem kabel który idzie do cewki) . No i większy problem. Dwóch mechaników podłączało mi go pod Vaga i nie można sie połączyć z komputerem. Immo tez nie moze sie połączyć bo go nie ma. Koleś holandii mi go tak jak by ominął, immo niby nie istnieje. Co może byc przyczyną? co mogę jeszcze zrobic. Jak narazie nie chce go do elektryka wysyłać tylko coś sam zdziałać, mam nieco pojęcie o tym wiec za pomoc wielkie dzięki
rodzyn889 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Zakoduj kluczyk? A jak nie ma mimo to sprawdź centralke. Wyjmij kompa i sprawdź czy jest od tego auta . Edytowane 4 Stycznia 2015 przez rodzyn889
massielo15 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2015 A jak zakodować kluczyk? Mam Vaga jak coś. komputer ma symbol 8D090557B i jak sprawdzić czy to jest od niego? sory. dzwonilem do kolegi który mi sprawdzał vagiem i on ma jakiś program do audi, sprawdzał i mówi ze to jest od tego komputer.
animavili Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Objaw jest taki jakby immo jednak bylo.moze mechanior go nie wywalil a jedynie zakodowal klucze.powinien ci wywslic blad po przeskanowaniu vagiem 'silnik zatrzymany orzez immobilizer' .cos takiego u mnie wywalilo zanim klucz dopisalem Napisane z Lumi Ps.skoro piszesz ze to jeden z pierwszych wypustow b5 to immo jest chyba w ecu a nie w zegarach Edytowane 4 Stycznia 2015 przez animavili
massielo15 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2015 no dał mi jakiś biały moduł i to niby jest immo . tak mi powiedział. Problem w tym ze nie mogę spradzić błędów bo nie łączy sie z komputerem. kable przy obd są ok
Rekomendowane odpowiedzi