Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Jaki tłumik założyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi: siema mam pytanie jaki tłumik byscie mi doradzili do mojej audiczki??;> i nie chodzi mi o beznadziejny bass;/ tylko zwiekrzenie mocy;] mysle o wymianie katalizatora na strumienice i wzucenie tlumika koncowego co jeszcze mogl bym zrobic?? propozycje?? :good::wallbash:
Opublikowano

W Twoim przypadku to ja bym sie wyluzował :decayed: Moc wydechem ...na wolnossaku ? :mysli:

Ke..strumennica :thumbdown:

Opublikowano

W Twoim przypadku to ja bym sie wyluzował :decayed: Moc wydechem ...na wolnossaku ? :mysli:

Ke..strumennica :thumbdown:

Nic Ci to nie da.. Strumiennicę sobie daruj, bo to zło jest..

Jak wytniesz katalizator to albo załóż nowy, albo wspawaj zamiast niego 2.5" rurkę (wybebeszenie katalizatora i zostawienie pustej skrzynki moze dać odwrotny efekt)..

A z końcowego tłumika, jak Ci się podoba to załóż sobie fajną końcówkę, albo wypoleruj tą co masz..

Pieniądze, które byś na to poświęcił przeznacz lepiej na inne rzeczy.. Serio - kiedyś jak jeszcze nie miałem pojęcia co to jest silnik wolnossący też miałem jakieś nadzieje :naughty: :naughty:

Opublikowano

Wiesz co .. Najlepiej to dopieść ją wizualnie, zadbaj o wnętrze, jakieś ciekawe mody.. W kestii mocy to najlepiej pogódź się z tym, że jest to zwykłe 1.8 i jakiekolwiek dłubanie w tym silniku jest po prostu nieopłacalne. stosunek wydanych pieniędzy to wzrostu mocy wprawia w osłupienie :shocked: Już chyba bardziej opłaca się zrobić swap silnika na 1.8T.. Chyba napewno :mysli:

Jakieś mody, gdzie moc wzrośnie o 5-10km za 1500-2000zł to stanowczo padaka :thumbdown:

Niestety :confused4:

Poszukaj na forum było kilka tematów..

Opublikowano

Gdybyś coś już chciał robić to najlepiej załóż nowy katalizator (strumienica nic nie da, nawet dobrej firmy "Micheal"), filtr stożkowy powietrza K&N, gustowny tłumik z fajnym pomrukiem. Taki zestaw raczej nie zamieni twojej A4 w demona prędkości ale będzie to wyglądało efektownie (nie efektywnie) i będziesz miał dobrą zabawę :D

Opublikowano

zamiast nowego katalizatora czy strumienicy, wybebesz stary katalizator, wnętrznosci sprzedaj i wstaw poprostu rure do katalizatora, tak żeby spaliny swobodnie przepływały, a na przeglądach zeby nie było problemów ze nie masz kata, powinno troche poprawic samopoczucie a i $$$ troche zostanie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...