Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi 19 pilnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, niedawno zakpiłem ładne audi b7 cabrio, mam seryjne zawieszenie nie sportowe , mam taki problem bo potrzebuje kupić na lato ładne felgi i mam okazje kupić ładne felgi z oponami audi rs et 35 225/40/r19 tylko się obawiam że przy jezdzie po nierównościach będą tarły o nadkola , mam też okazje kupić od znajomego takie same felgi z oponami RS ET 35 225/40/r18 I nie wiem co robić , czy lepsze będą 19 czy 18 , napewno 19 ładniej się prezentują , może ktoś doradzi .

Poprzedni właściciel mówił że jak miał 19 tylko że zabardzo wystawały poza błotniki , to mówił ze po nierównośćiach tylne koła tarły o tylnie nadkola oraz przednie koła przy maksymalnym skręcie kołami mu w tych plastikach w nadkolach przednich wytarło dziury. Przypominam że tamte koła to przód: 235/30/r19 ,a tył :245/30/r19 , et nie znam , Chodzi mi poprostu żeby uniknąć takiej sytuacji z tym tarciem itp.

tak to wyglądało wcześniej na moim aucie

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjÄÄ i obrazkĂłw bez rejestracji! - 82153738e42f4.jpg

http://zapodaj.net/29b6c8eb5664d.jpg.html

Edytowane przez krzychusssek

Opublikowano

Sprawdź ET, poza tym jest inny wątek o kołach, felgach itp. Rozmiary opon te co podałeś są jak najbardziej właściwe. Parametry felg też ok, tylko zobacz jakie ET. Jak ori RS to może być niskie i będą wystawać poza obrys auta.

Opublikowano
  • Autor

et 35

Opublikowano

et 35

A szerokość felgi??

Opublikowano
  • Autor

et 35

A szerokość felgi??

szerokość 8j

Opublikowano

Witam wszystkich, niedawno zakpiłem ładne audi b7 cabrio, mam seryjne zawieszenie nie sportowe , mam taki problem bo potrzebuje kupić na lato ładne felgi i mam okazje kupić ładne felgi z oponami audi rs et 35 235/35/r19 tylko się obawiam że przy jezdzie po nierównościach będą tarły o nadkola , mam też okazje kupić od znajomego takie same felgi z oponami RS ET 35 225/40/r18 I nie wiem co robić , czy lepsze będą 19 czy 18 , napewno 19 ładniej się prezentują , może ktoś doradzi .

Poprzedni właściciel mówił że jak miał 19 tylko że zabardzo wystawały poza błotniki , to mówił ze po nierównośćiach tylne koła tarły o tylnie nadkola oraz przednie koła przy maksymalnym skręcie kołami mu w tych plastikach w nadkolach przednich wytarło dziury. Przypominam że tamte koła to przód: 235/30/r19 ,a tył :245/30/r19 , et nie znam , Chodzi mi poprostu żeby uniknąć takiej sytuacji z tym tarciem itp.

tak to wyglądało wcześniej na moim aucie

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjÄÄ i obrazkĂłw bez rejestracji! - 82153738e42f4.jpg

http://zapodaj.net/29b6c8eb5664d.jpg.html

Witaj,

Przy seryjnym zawieszeniu czyli 1BA i 18 i 19 będą słabo wyglądać.

Jeżdzić też będzie taki setup dziwnie.

Do dużych kół zrób zawiechę przynajmniej 1BE lub 1BV ewentualnie minimum dobre springi np. H&R -30

Jeżeli te felgi 19 i 18 mają 8 cali szerokości i ET35 to będzie ok i nic nie będzie tarło.

Tylko opona musi być odpowiednia np. 235/40/18 lub 235/35/19 no i takie same na obu osiach.

Jeżeli te 19 przycierają to oznacza, że przy ET35 mają większą szerokość niż 8 cali,

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

No właśnie nie mam pojęcia ile tamte felgi miały et, tak jak na zdjęciu wystawaly, a chodzi mi o to ze nie nam jak przymierzyć felgi i musze być pewny na sto procent, przy 19 wyglądało tak jak na zdjęciu, czy normalnie to auto stoi, nie za nisko?
Chodzi tylko o to ze wiem ze 18 będą ok, tylko boje się ze z 19 będzie problem, a 19 ładniej się prezentuje
Czy lepiej wziąść te rs et 35 18 225/40 i mieć spokój czy jednak ryzykować i wziąść te rs et 35 19 225/40, co lepiej
Aha i 18 są oryginalne audi a 19 są z firmy sat autosport
Wiec proszę o dobrą poradę, zaznaczam że nie mam zamiaru zmieniać zawiasu, tylko zostać przy oryginalnym

proszę o pomoc

Opublikowano

No właśnie nie mam pojęcia ile tamte felgi miały et, tak jak na zdjęciu wystawaly, a chodzi mi o to ze nie nam jak przymierzyć felgi i musze być pewny na sto procent, przy 19 wyglądało tak jak na zdjęciu, czy normalnie to auto stoi, nie za nisko?

Chodzi tylko o to ze wiem ze 18 będą ok, tylko boje się ze z 19 będzie problem, a 19 ładniej się prezentuje

Czy lepiej wziąść te rs et 35 18 225/40 i mieć spokój czy jednak ryzykować i wziąść te rs et 35 19 225/35, co lepiej

Aha i 18 są oryginalne audi a 19 są z firmy sat autosport

Wiec proszę o dobrą poradę, zaznaczam że nie mam zamiaru zmieniać zawiasu, tylko zostać przy oryginalnym

proszę o pomoc

Witaj,

Z tego co widzę na zdjęciach Ty masz zawiechę S-line czyli pewnie 1BV.

Nie zrozumiałem czy te 18 to oryginalny wzór z RS4?

Te 19 na zdjęciach moim zdaniem są paskudne i abolutnie nie ładowałbym tego do tak pięknego auta.

Nie kupuj felg jakiś dziwnych firm albo no name.

Wybierz coś z ori audi felg wybór jest przebogaty a felgi super solidne, poniżej przykład ori 18 i 19 z odpowiednią szerokością i ET:

http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-audi-oryginal-7-5x18-et36-i4886779787.html(sprawdź tylko jaki otwór centrujący i ewentualnie pierścienie zastosuj z 66.5 na 57,1 mm)

http://allegro.pl/19-audi-a4-rs-s-line-8k0601025aa-et43-felgi-oryg-i4913866298.html

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

tak , JAK I 18 JAK 19 TO oryginalny wzór rs 4 , tylko nie o to mi chodzi , chce poprostu wiedziec jakie koła mi wejdą na sto procent, i z jakim et , tylko tyle ,

bo po co mam kupywać rs r19 255/35 et 43 jak np bedzie tarło ,

chodi mi o to czy te et 35 8j 225/40/r19 wejdą bez problemu , czy lepiej może et 35 8j 225/40/r18 co wg ciebie jest lepszym wyborem ,

czy może wogóle szersze opony i większe et ? żeby to wyglądało i się prowadziło , bez absolutnie zadnej zmiany zawieszenia , ja chce tylko wzór RS ,

MAM ZIMÓWKI teraz założone W ROZMIARZE 225/60/R16 I patrząc na kalkulator to odpowiadają 225/40/r19 bez problemu więc co robić

ZOBACZ TU!!

http://www.tacomaworld.com/forum/tirecalc.php?tires=225-60r16-225-40r19

TO SĄ TE 19 STKI !!

http://zapodaj.net/aac27a2a88956.jpg.html

http://zapodaj.net/9fbb38cd01742.jpg.html

Potrzebuje konkretnej pomocy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam 19" szerokość 8,5 ET35, na tym opony 235/35 i nic nie przyciera na sprężynach eibach -30mm.
Jak masz 225/60/16 to masz za dużą średnicę koła do polecanych przez producenta, jeżeli na nich nic nie trze to i na większych felgach nie będzie tarło. Ważne by zachować średnicę koła i dobrać ET.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam 19" szerokość 8,5 ET35, na tym opony 235/35 i nic nie przyciera na sprężynach eibach -30mm.

Jak masz 225/60/16 to masz za dużą średnicę koła do polecanych przez producenta, jeżeli na nich nic nie trze to i na większych felgach nie będzie tarło. Ważne by zachować średnicę koła i dobrać ET.

no dobrze ale zadałem pytanie czy na et35 8j 225/40r19 nic nie będzie tarło , czy może wziąść et35 8j 225/40/r18 , chodzi mi tylko a jazde po nierównościach czy nic trzec nie będzie ,czy nic trzeć nie będzie gdy wjade w dziure

Opublikowano

W obu przypadkach nie będzie przycierać. Natomiast inna sprawa, że będziesz miał nieprawidłowy wg fabryki rozmiar opon.

Opublikowano
  • Autor

W obu przypadkach nie będzie przycierać. Natomiast inna sprawa, że będziesz miał nieprawidłowy wg fabryki rozmiar opon.

Nie , na 8j et35 225/40/18 będzie tak jak fabryka , na tym samym tylko że 19cali bedzie już inaczej , a to coś nie tak jest wtedy?

Czy wejdą do mojego auta Felgi 255/35r19 ? , chodzi mi o Felgi RS

Opublikowano

no dobrze ale zadałem pytanie czy na et35 8j 225/40r19 nic nie będzie tarło , czy może wziąść et35 8j 225/40/r18 , chodzi mi tylko a jazde po nierównościach czy nic trzec nie będzie ,czy nic trzeć nie będzie gdy wjade w dziure

Mało kto zakłada 225/40r19 jak już to 225/35/19, więc jak chcesz potwierdzenia do tamtego rozmiaru to możesz trochę poczekać. Podałem Tobie jaki rozmiar sprawdza się u mnie, więc można coś z tego wywnioskować. Jesteś dorosły decyduj czy chcesz 18" czy 19".

Opublikowano

Mało kto zakłada 225/40r19 jak już to 225/35/19, więc jak chcesz potwierdzenia do tamtego rozmiaru to możesz trochę poczekać. Podałem Tobie jaki rozmiar sprawdza się u mnie, więc można coś z tego wywnioskować. Jesteś dorosły decyduj czy chcesz 18" czy 19".

Witam,

Tak jak powiedział Kolega powyżej.

Reasumując: Przy ET 35 i 8 cali szerokości nic nie będzie przycierać pod warunkiem, że włożysz odpowiednią oponę!!!

Do 18 wkładaj 235/40/18 a do 19 235/35/19.

Przy wyborze felgi między 18 i 19 rozważ kilka kwestii.

Jeżeli zależy Ci na większym komforcie ale chcesz, żeby auto prowadziło się w zakrętach bierz 18.

Pamiętaj, że w B6/B7 między 17 a 18 nie ma dużej straty w komforcie ale między 18 a 19 już jest spory.

Przy niższej oponie np. 35 łatwiej uszkodzić oponę i felgę.

No i kwestia cen dobrych gum. Między 18 a 19 już będzie różnica,

Pozdrawiam!

Edytowane przez black4

Opublikowano
  • Autor

ET 48, szerokość felgi 8,5 cali

rozmiar opon 235/35/19 wejdą ???

wejdą bez problemu?

Opublikowano

ET 48, szerokość felgi 8,5 cali

rozmiar opon 235/35/19 wejdą ???

wejdą bez problemu?

Witaj,

Rozmiar gumy jest ok.

Wejść wejdą ale będą schowane w nadkolach.

Żeby to wyglądało odpowiednio to na front daj dystans 8mm

a na tył 13mm i będzie fajnie,

PS. bardzo porządne,lekkie w przyzwoitej cenie dystanse znajdziesz w Dystom,

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

ok rozumiem że nic nie będzie tarło przy et 48? przypominam że to felga nie 8 cali tylko 8,5 , jaki koszt takich dystansów jak bym chciał kiedyś dokupić ? ,dobrze ale mam jeszcze jedne felgi które mogę kupić , Oryginialne RS et29 235/40/R18 czy z tym et nie będzie problemu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.