szczuraz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Przeróbka boczków z anglika na europę krok po kroku. Moje boczki przerabiał kolega Kozunia http://a4-klub.pl/index.php?/user/92457-kozunia13/Ale jeżeli macie trochę samozaparcia możecie to zrobić w domowych warunkach. Na moje boczki poszły nowe kawałki skóry z racji tego że koza miał trochę wolnej ale jest możliwa opcja sztukowania z ori. Do przeróbki potrzebujemy 4 boczków. 2 szt europa z waszych aut i 2 szt angliki. Zaczynamy od wyjęcia wnęk z panelami. Można je rozlutować lub zetrzeć. Wyjmujemy klamkę z ramką odkręcając śrubkę z tyłu panela. Następnie naciskamy na przednią część panelu i odpinamy głośnik. Zrywamy stary materiał i oczyszczamy z pozostałości gąbki plastik Na tym foto pokazane jest jak zszyć skórę pierwsza przymiarka Po wyczyszczeniu z gąbki na wnękę nakładamy klej wklejamy wnękę eu w angielski boczek i zgrzewamy Zakładamy europejską klamkę i pasujemy rączkę z przyciskiem szyb Następnie uzbrajamy boczek w elektrykę, wygłuszenie itp. Tutaj efekt końcowy Problemy które pojawiły się w trakcie prac: Pęknięte ucho sprężynki klamki. (pasuje z anglika) Pęknięte łączenie panelu el. szyb (można skleić) Jeżeli o czymś zapomniałem to Koza chętnie służy pomocą. Posiada gotowe szablony skóry. Wtedy przerobienie jest banalnie proste. BTW Ja byłem tylko jego widzem, pomagierem i palaczem. Czas przeszczepu ok 5 godzin. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez szczuraz
Fenrir Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Ładnie wyszło, aczkolwiek potrzeba do tego chyba sporych zdolności manualnych żeby to jakoś wyglądało. I cierpliwości btw. na ostatnim zdjęciu to chyba wazeliną wysmarowaliście tą skórę bo świeci się jak psu... Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Fenrir
szczuraz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2015 Też myslalem ze trzeba zdolności. Jak koza miał przygotowana skore to tylko ja wkleil i wszystko leżało jak z fabryki. Koza zakonserwowal ten swiecacy boczek jakimś specyfikiem na goraco Tapniete z HGW 2
davidoff82 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Po rozszlifowaniu tych zgrzewow jak to sprawnie i szybko polaczyc z powrotem? klej na goraco da rade czy da sie zgrzac ponownie?
szczuraz Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 Możesz lutownica zgrzac Tapniete z HGW 2
Rekomendowane odpowiedzi